تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
درد سیاتیک یا سیاتالژی (Sciatalgia) که گاهی به سادگی سیاتیک (Sciatica) نامیده میشود، به مجموعه علایمی گفته میشود که در اثر تحت فشار قرار گرفتن و یا تحریک شدن عصب سیاتیک حاصل میشوند.
درد رگ سیاتیک یکی از دلایل شایع درد کمر و پا است و فتق دیسک بین مهرهای از علل شایع ایجاد آن است. با این حال دردعصب سیاتیک خود تنها یک علامت است و یک بیماری نیست، و عاملی که باعث ایجاد تحریک در عصب میشود را باید بیماری دانست.
سیاتیک اشاره به کمر درد ناشی از مشکل رگ سیاتیک است. این عصب های بزرگ در دو طرف از کمر به پایین پشت هر ران قرار دارند. وقتی که زخمی یا فشاری بر روی عصب سیاتیک قرار می گیرد، می تواند درد در پایین کمر در ناحیه ران ها، باسن و پا ایجاد کند و تا ۹۰٪ از افراد بدون جراحی بهبود می یابند.
راه های درمان
از بهترین روش ها برتی درمان سیاتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
گرما و سرما
مراحلی که شما می توانید در منزل درد سیاتیک را به سهولت کاهش دهید: گذاشتن حوله گرم یا به خصوص کیسه یخ است که می تواند مفید باشد. اعمال گرما یا یخ به مدت ۲۰ دقیقه هر دو ساعت باید انجام شود و یا سعی کنید متناوبا از گرما و یخ استفاده کنید .
-
دارو
مصرف مسکن ها می تواند به تسکین کوتاه مدت درد سیاتیک کمک کنند. استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند: آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن در تسکین درد سیاتیک موثرند. پزشک شما ممکن است با تزریق های استروئیدی التهاب را کاهش دهد.
-
کشش
در حالی که سیاتیک خود را درمان می کنید، سعی کنید خودتان را فعال باقی نگه دارید. حرکت در واقع می تواند به کاهش التهاب و درد سیاتیک کمک کند. یک فیزیوتراپیست می تواند به شما نشان دهد که چگونه به آرامی، کشش قسمت عقب ران و کمر را انجام دهید. با توجه به وضعیت پزشکی شما، برخی ورزش ها ممکن است توصیه نشود. پزشک شما ممکن است راه رفتن کوتاه مدت را توصیه کند.
-
تزریق در ستون فقرات
در موارد شدید سیاتیک، پزشک ممکن است تزریق استروئید به ناحیه ستون فقرات را به منظور کاهش التهاب توصیه کند. این روش، ارائه دارو به طور مستقیم به ناحیه اطراف عصب سیاتیک است.
-
عمل جراحی
سیاتیک دردی است که از قسمت مفصل، ران و کفل شروع میشود و تا پایین پاها ادامه مییابد، همچنین این وضعیت اغلب با درد در پایین کمر همراه است. طی تحقیقاتی که پژوهشگران به مدت دو سال انجام دادند دریافتند که این جراحی تاثیر بسزایی در درمان افراد مبتلا به سیاتیک دارد.
درد سیاتیک بیشتر وقتها به خوبی به درمانهای سرپایی جواب میدهد. در واقع شما میتوانید زندگی روزمرهتان را ادامه دهید و فقط بایستی از انجام فعالیتهایی که ممکن است درد شما را بدتر کنند، پرهیز کنید.
اگر چه استراحت به مدت یک تا چند روز سبب بهبودی نسبی بیماری میشود، ولی توجه داشته باشید که استراحت در بستر به مدت طولانی و عدم فعالیت علائم شما را بدتر خواهند کرد.
چنانچه درد سیاتیک شما با گذشت زمان بهتر نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا درصورت عدم درمان، ممکن است دچار عوارضی مثل آسیب دائمی عصب، از دست رفتن حس و حرکت در اندام مبتلا و یا حتی از بین رفتن عملکرد روده و یا مثانه شوید.
-
خواننده گرامی :
- پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “سیاتیک” مطالعه فرمایید