زانو یکی از مفاصل مهم و محوری بدن به شمار می آید که وظیفه تحمل وزن بدن، و گسترش قدرت مانور ما در حرکت به اطراف را به عهده دارد.
مفصل زانو، شامل استخوان کشکک، سر دو استخوان ران و ساق و مجموعه ای پیچیده از عضلات، لیگامان ها و بورس ها می باشد، و همچنين غضروف ها که تحت شرایط التهابی، بدخیمی و با وارد آوردن فشار سنگین ممکن است دچار اختلال شود.
زانو درد، امروزه با توجه به سبک زندگی رایج، شیوع بیشتری یافته و از سنین پایین تری آغاز می شود، به طوری که كمتر كسي است كه با زانو درد در خود يا دوستان و آشنایان و اطرافیان ارتباط نداشته باشد
علل زانو درد
آرتروز زانو و زانو درد
به تخريب غضروف مفصلي زانو آرتروز زانو مي گويند. در فرم شديد آرتروز زانو منيسك ها كه غضروفي اند بطور كامل از بين مي روند و در استخوان ران و درشت ني به يكديگر سايش پيدا مي كنند.
آرتروز زانو سبب زانو درد مزمن مي شود كه با فعاليت زانو درد تشديد مي گردد.
بورسيت زانو و زانو درد
در نتيجه ضربات, عفونت و استفاده مكرر از زانو بصورتي كه زانو به زمين فشرده شود مي تواند منجر به التهاب بورسی های زانو و زانو درد شود.
شايعترين بورسي كه دچار التهاب مي شود بورس جلوی كشكك است و منجر به درد جلوی زانو و التهاب و قرمزی مي شود. همچنين التهاب بورس غازی كه در زير و داخل مفصل زانو قرار دارد در افراد چاق و زنان شايعتر است و سبب درد قسمت داخل و پائين زانو بخصوص در شب و در هنگام خم شدن زانو مي شود.
عفونت زانو و زانودرد
ورود عامل عفوني ( معمولاً باكتری ) به فضای مفصلي را گويند كه سبب ايجاد عفونت زانو و زانو درد مي شود.زانو درد شدید بهمراه تورم و قرمز آن از علائم عفونت زانو می باشد و همچنين اغلب افراد مبتلا به عفونت زانو دچار تب و گاهي دچار لرز مي شود.
كندرومالاسی كشكك ( نرمی غضروف کشکک ) و زانو درد
– تعريف : سايش كشكك به قسمت داخلي يا خارجي انتهای تحتاني ران كه موجب فشار به غضروف سطح داخلي كشكك و آسيب به آن شود را كندرومالاسي كشكك می گویند
كندرومالاسي كشكك ( نرمی غضروف کشکک) بيشتر در خانم های جوان و نيز در ورزشكاران از هر دو جنس رخ مي دهد. سايش مداوم سطوح مفصلي بين كشكك و ران سبب التهاب و تخريب غضروف مفصلي مي شود كه سبب زانو درد همراه با فعاليت و زانو درد بدنبال شستن طولاني در زانو مي شود.
زانوی پرش كاران
به التهاب تاندون عضله چهار سر در يكي از اين3 نقطه : بالای كشكك, درست زير كشكك و در محل اتصال به درشت ني مي گوئيم زانوی پرش كاران علت این نامگذاری اين است آسيب عمدتاً در ورزش های پرش و در واليبال و بسكتبال رخ مي دهد.
زانو درد كه با پرش بدتر مي شود و با استراحت بهبود مي يابد يا كمتر مي شود.( زانو درد بخاطر فشار روی فيبرهای تاندوني هنگام پرش )
منبع : سایت جامع طب سوزنی ایران سایت خبری روابط عمومی توانیر