آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

روش های درمان کمر درد

روش های درمان کمر درد

تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷

Lower-Back-Spasms
طب سوزنی

تاریخچه ی طب سوزنی به ۳۰۰۰ سال پیش (۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح) باز می گردد. در این شیوه ی درمانی که از کشور چین متولد شده بین دو نیروی حیات مخالف با نام های ین (Yin) و یانگ (Yang) تغییر تعادل برقرار می گردد. در حال حاضر این نوع پزشکی از طرفداران بسیاری در غرب برخوردار گردیده است.در این طب به واسطه ی آزاد سازی مواد شیمیایی خاص نظیر آندروفین و آنکفالین ها) در مغز و اتصالات نخاعی (با سد کردن مسیر حسی درد) کمردرد کاهش می یابد.یکی دیگر از روش های درمان نخاع جراحی تنگی کانال نخاعی کمر می باشد.

در این جلسه، سوزن های استریل به داخل پوست فرو برده شده و سپس چرخانده می شوند. در این جاست که فرآیند تولیدمواد شیمیایی آغاز می گردد. اثر گذاری طب سوزنی در افرادمبتلا به کمردردمتفاوت است به نحوی که در  برخی از افراد بسیار عالی و در برخی بدون اثر می باشد.

 تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست (TENS)

در این شیوه  درمان کمردرد با قرار دادن الکترودهای خاصی بر روی پوست کمر به تحریکات الکتریکی از طریق پوست به بدن ارسال می گردد. چنین تحریکاتی باعث ایجاد نوعی سوزش در پوست و نهایتاً ترشح مواد هورمونی خاص در مغز و اتصالات نخاعی می گردند که به نوبه ی خود به از میان بردن کمر درد می انجامد. استفاده از این شیوه ی درمانی به افرادی که از دردهای مزمن در کمر خود رنج می برند، توصیه می شود.

 عمل جراحی

رایج ترین نوع عمل جراحی کمردرد، جراحی برداشت دیسک برآمده یا بیرون زده است. این جراحی عمدتاً در ناحیه ی دیسک بین مهره های ۴ و ۵ و یا دیسک مهره های ۵ کمری و مهره ی استخوان خاجی صورت می گیرد.

در اغلب موارد جهت از میان بردن تمامی درد، کل دیسک و نه فقط بخش بیرون زده برداشته می شود. با این جراحی و بیرون آوردن استخوانی که به ریشه ی عصبی فشار وارد می آورد، فضای آزاد بیشتری ایجاد شده و مهره ها به یکدیگر بسته می شوند.

لازم به ذکر است که عمل جراحی کمر تنها برای افرادی با پشت دردهای مزمن سیاتیکی مواجه می باشند مناسب بوده و در مورد کمردردهای امتداد یافته به پاها و باسن موفقیت آمیز نخواهد بود.

 فیزیوتراپی

نقش اصلی فیزیوتراپی در بهبود کمردرد بازگرداندن افراد به فعالیت های طبیعی روزمره ی آنان و آموزش شیوه های مراقبت از کمر در برابر فشارهای زیاد و انجام تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی کمردرد جهت دوباره از سرگیری حرکات بدنی است.

برنامه ی تمرینی فیزیوتراپی هر فرد بسیار با فرد دیگر کاملاً متفاوت است. با این حال هدف اصلی انجام این نوع حرکات تقویت عضلات کمر و پشت و تقویت لگن و رفع کمردرد می باشد.

از جمله شیوه های درمانی کمردرد  از حرارت و گرما (لامپ های مادون قرمز) به کار برده کیسه های یخ، اسپری های سرد کننده، اولتراسوند و ماساژ نام برد.

گفتنی است که این روش ها به برخورداری از آرامش و تسکین کمردرد و نه معالجه ی کامل منتهی می گردند. در حقیقت حرکات فیزیوتراپی به عنوان مقدمه ای برای انواع درمان ها من جمله انجام حرکات و تمرینات ورزشی است که در صورت عدم استفاده از آن با کمر درد بسیار شدید همراه خواهد بود.

حمام سونا

 استفاده از سونا باعث رفع خستگی عضلات و تسکین کمردرد می شود. علاوه بر این سونا باعث آرامش اعصاب، کاهش استرس، ایجاد وجد و شادامانی، می شود.

در عین حال با ایجاد دوره های سرد و گرم شدید در دن (رفتن به سونا و آب سرد جکوزی) می تواند قدرت تمرکز و هوشیاری شخص را بالا ببرید به طوریکه برخی افراد ترجیح می دهند صبح ها و در شروع کار به سونا بروند. اما سونا رفتن بهتر است در پایان روز و قبل از رفتن به رختخواب صورت گیرد تا باعث ایجاد خواب عمیق تر و تسکین کمردرد در فرد شود. وقتی که شما سونا می روید، می توانید مانند یک نوزاد به خواب آرام فرو بروید.

همانگونه که قبلاً نیز به آن اشاره گردید، یکی از هدف های اصلی سونا رفتن، پاک کردن بدن از طریق تعریق است. منافذ بدن باز می شوند و سموم موجود در بدن از طریق عرق کردن به بیرون دفع می شوند. اکثر کسانی که استفاده از سونا را تجربه کرده اند اذعان می کنند که این کار باعث شادابی و تسکین کمردرد آنان شده است. سونا همچنین می تواند سبب نیرو بخشید به عضلات بعد از تمرینات ورزشی شود.

  • بیشتر بخوانید…

لیرز درمانی کمردرد

کمردرد ستون فقرات

پیشگیری از کمردرد خانم های خانه دار

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ