تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
دیسک کمر زمانی اتفاق میافتد که یک قطعه از غضروف جدا کننده مهرهها در ستون فقرات به سمت ریشه عصب یا نخاع بیرون بزند. این حالت بسیار دردناک است و آغاز درد ممکن است ناگهانی یا تدریجی باشد.
علل و عوامل دیسک کمر
هرچند یک ضربه خارجی شدید می تواند باعث آسیب دیدگی دیسک کمر شود اما مشکلات مربوط به دیسک کمر اغلب درنتیجه فرآیند افزایش سن می باشد، هرچه سن بالاتر می رود این دیسک ها آب درون خود را از دست داده و خشک تر شده و در برابر شکستگی آسیب پذیر می شود.
همچنین فعالیت های متعادل روزانه همچون اشتباه بلندکردن اجسام سنگین، کشیدگی بیش از حد بدن هنگام ورزش و یا افتادن و لیز خوردن روی یخ می تواند باعث ایجاد دیسک کمر شود
بعضی از اوقات دیسک افراد بدون هیچ دلیل خاصی دچار ورم، پارگی و یا خوردگی می شود
پیشگیری از دیسک کمر
ورزش و پیشگیری از دیسک کمر
تقویت ماهیچه های تنه به ثبات ستون فقرات به پیشگیری از دیسک کمر کمک می نماید.
قرار گرفتن در وضعیت مناسب و پیشگیری از دیسک کمر
وضعیت مناسب فشار برروی دیسک و ستون فقرات را کاهش می دهد. برای پیشگیری از دیسک کمر هنگام نشستن بخصوص در دوره های طولانی مدت پشت خود را صاف و تراز نگه داشته و قوز نکنید. هنگام برداشتن اجسام سنگین فشار را برروی پاهای خود وارد کنید، نه بر کمر خود.
تناسب اندام و پیشگیری از دیسک کمر
وزن اضافی باعث فشار بیش از حد برروی ستون فقرات و دیسک ها شده و حفظ تناسب اندام به شما در پیشگیری از ابتلا به دیسک کمر کمک می نماید.
فیزیوتراپی و دیسک کمر
متخصص فیزیوتراپ با اقداماتی نظیر گرم کردن، تحریک الکتریکی، استفاده از میدان های الکتریکی، کشش و دیگر اقدامات، می تواند درد بیمار مبتلا به دیسک کمر را کاهش دهد.
بعد از کاهش علائم دیسک کمر زیر نظر فیزیوتراپ شما نرمش های کششی و تقویتی را یاد خواهید گرفت و انجام خواهید داد که تاثیر بسیار مهمی در درمان دیسک کمر شما دارند.
بدون انجام این نرمش ها دیسک کمر شما ناقص بوده و دیسک کمر ممکن است بزودی عود کند. این نرمش ها باید هرچه زودتر بعد از فروکش کردن درد دیسک کمر شروع شوند.