درمان پارگی دیسک کمر

 

بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک بین مهره‌های ستون فقرات مثل مهره های کمر، می‌تواند باعث درد و بی حسی شدید شود.دیسک‌ها بالشتک‌های نرم و لاستیکی هستند که میان مهره‌ های ستون فقرات قرار دارند و به عنوان ضربه گیر عمل می‌کنند

هنگامی که این دیسک‌ها بیش از حد تحت فشار یا استرس قرار بگیرند، بخش مرکزی دیسک از بین مهره ها بیرون می‌‌زند و بر روی اعصاب خروجی از نخاع که در مجاورت آن قرار دارند، فشار می‌‌‌‌‌‌آورد. در حالت شدیدتر حلقه بیرونی دیسک پاره می‌شود.

علائم پارگی دیسک کمر

بسته به محل بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک، علائم متفاوت خواهد بود. شایع‌ترین محل این عارضه در مهره‌های کمری است و در این صورت، علائم زیر بروز خواهد کرد:

 کمردرد

درد باسن که سمت ران یا هر دو ساق پا تیر می‌کشد.

دردی که در ضمن فعالیت بدتر و با استراحت بهتر می‌شود.

درد با سرفه، عطسه، نشستن، رانندگی‌کردن

درمان پارگی دیسک کمر

در موارد شدید كه بیرون زدگی دیسك بزرگ است و سبب فلج اندام های تحتانی و یا بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع می شود، جراحی باید به سرعت انجام شود.

در مواردی كه پارگی دیسك فلج مختصری ایجاد کرده است، اما بتدریج میزان فلج رو به افزایش است نیز باید جراحی انجام شود . در سایر موارد معمولاً به بیمار به مدت یك هفته تا 10 روز درمان طبی توصیه می شود. در طول این مدت به بیمار داروهای مسكن و فیزیوتراپی تجویز می شود. پارگی دیسك كمر در اكثر این بیماران با دادن داروهای شل كننده و ضدالتهاب، مراحل حاد برطرف می شود.

اگر یک ماه از درمان بیمار مبتلا به پارگی دیسك كمری بگذرد و بیمار همچنان درد شدیدی بخصوص در پاها احساس كند یا فلج خفیف، اما پایداری در اندام تحتانی وجود داشته باشد به طوری كه بیمار نتواند فعالیت های روزمره خود را بخوبی انجام دهد، انجام جراحی توصیه می شود.

 

درصد زیادی از بیمارانی كه پارگی دیسك كمری دارند با درمان های یاد شده و بدون جراحی كاملاً بهبود می یابند. در بیمارانی كه مورد عمل جراحی قرار می گیرند، 90 تا 95 درصد بهبود می یابند

برای آشنایی با علل پارگی دیسک کمر بر روی لینک زیر کلیک کنید

علل پارگی دیسک کمر

منبع: تبیان   وبلاگ دکتر پیریایی

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ