آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تورم و پارگی دیسک کمر

195733122181243401797715222515254929487

تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۲

 [sbu_post_image]

پارگی و بیرون زدگی دیسک بین مهره‌ای به دنبال از هم گسیختگی ناگهانی یا تدریجی رباط‌ها و بافت‌های حمایتی اطراف دیسک بین مهره‌ای (بالشتک‌هایی که مهره‌های ستون فقرات را از هم جدا می‌کنند) ایجاد می‌شود. دیسک‌های بین مهره‌های گردن یا کمر نسبت به مناطق دیگر ستون فقرات بیشتر تحت تاثیر این مشکل قرار می‌گیرند. ضعیف شدن و پارگی بافت دیسک، باعث ایجاد فشار بر روی رشته‌های عصبی که از درون کانال ستون فقرات عبور می‌کنند و ورم دیسک می‌شود. این نوع از هم گسیختگی بافت دیسکی ناشی از آسیب ناگهانی یا استرس مزمن، مانند بلند کردن مداوم اشیا سنگین یا چاقی، رخ می‌دهد. بیرون زدگی یا پارگی دیسک بین مهره‌های ستون فقرات می‌تواند منجر به درد شدید و کاهش حساسیت شود.

علائم دیسک ورم کرده و پارگی دیسک کمر

علائم بیرون زدگی یا پارگی دیسک کمر بستگی به نوع و محل آسیب دیده دارد. معمولاً شایع‌ترین محل بروز این عارضه در مهره‌های کمری است و در صورت بیرون زدگی دیسک، شامل موارد زیر است:

  • درد در ناحیه باسن که به سمت ران یا هر دو ساق پا تیر می‌کشد.
  • دردی که با فعالیت بدتر می شود و با استراحت تسکین می‌یابد.
  • دردی که با سرفه، عطسه، نشستن، رانندگی یا خم شدن به جلو بدتر می‌شود.

درمان پارگی دیسک کمر

دیسکی که به طور کامل پاره شده و بیرون زده شده است، قابل ترمیم و اصلاح نمی‌باشد. با این حال، روش‌هایی وجود دارد که اگر به موقع و به طور کامل و صحیح استفاده شوند، می‌توانند با کنترل درد و علائم و جلوگیری از پیشرفت، بیمار را از نیاز به درمان جراحی آزاد کنند.

در صورتی که بیمار دچار درد شدید است، پزشک ممکن است استفاده از داروهای ضد درد دیسک کمر (مانند مسکن، داروهای ضد التهاب، داروهای ضد اسپاسم و برخی داروهای کنترل کننده دردهای ناشی از فشار بر روی ریشه‌های عصبی) را توصیه کند. همچنین، در زمانی که دیسک در حالت حاد قرار دارد، اجتناب از فعالیت‌های فیزیکی، استراحت و اجتناب از ایستادن و نشستن نیز به شدت توصیه می‌شود. مدت زمان استراحت نیز باید توسط پزشک معالج تعیین شود.

استفاده از روش‌های فیزیکی، فیزیوتراپی و درمان‌های گرمای سطحی و سایر تدابیر مشابه می‌تواند به کنترل درد بیمار کمک کند. در مواردی که درد بیمار با استفاده از این روش‌ها قابل کنترل نباشد و یا در مواردی که ضعف پیشرونده در اندام‌های تحتانی مشاهده می‌شود، ممکن است پزشک درمان جراحی را توصیه و انجام دهد.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب پارگی دیسک کمر چیست و دیسک کمر و راه های درمان آن را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پارگی دیسک کمر مطالعه فرمایید.

مقالات مرتبط

علت سردرد

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تقریباً همه ما در زندگی خودمان

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ