آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تعریف کمردرد

172705

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

172705

کمردرد یکى از شایع ترین ناراحتى هاى انسان است که هر فرد در دوره زندگى حداقل چند بار به علت کمردرد به پزشک مراجعه مى کند. در اکثر موارد عوامل مکانیکى و گرفتگی های عضلانی باعث بروز کمردرد شده که احتیاجى به درمان هاى دارویى و عمل جراحى نداشته و  کمر درد بیماران با استراحت و مسکن بهبودمى یابد.

کمر درد از نظر ماهیت درد

کمر درد گذرا

 دردی ناگهانی و شدید در ناحیه کمر و ناشی از انجام حرکات نامناسب و یا کشیدگی بیش از حد ستون فقرات است. هر چند که این کمر درد گذرا است اما هیچگاه نباید کم اهمیت شمرده شود، چرا که میت واند اخطاری برای عود مجدد آن باشد و سریعا” باید جهت جلوگیری از تکرار آن اقدام شود.

 کمر درد حاد

یک درد حاد در ناحیه کمر است که در اثر قرار گرفتن در وضعیت های غلط، خم شدن های مکرر و به مدت طولانی و یا ضربه به ستون فقرات کمری ایجاد می شود.

کمر دردی که کمتر از یکماه از شروع آن می گذرد را کمردرد حاد می نامند. کمردرد حاد نشانه وقوع آسیب بافتی بوده و بدرجات مختلفی در فرد ایجاد ناتوانی می کند.

هر چند که آسیب کوچک باشد ولی باید مراقب بود و از تکرار آن جلوگیری کرد. برای این منظور در وهله اول باید درمان علامتی جهت کنترل کمر درد انجام شده و سپس در مورد بهبودی کامل اقدام و تمامی فعالیت های طبیعی ستون فقرات را به شکل اولیه خود بازگرداند.

البته اولین وقوع حمله کمردرد حاد، نیازی به نگرانی ندارد و لیکن باید پیامدهای آن را در نظر گرفت و هر چه زودتر برای رفع آن اقدام نمود در غیر اینصورت صدمه و جراحت شدت پیدا کرده و دوره ناتوانی ادامه خواهد یافت .

به طوریکه طبق آمار، شانس بازتوانی موفق در بیمارانی که  کمر درد  آن ها بیش از ۶ ماه مقاومت می کند کاهش یافته و حتی پس از سه ماه مقاومت  کمر درد ، وضعیت روحی و روانی بیمار تغییر خواهد کرد. پس به طور جدی با تکرار یک حمله شدید کمر درد مقابله کنید.

 کمر درد مزمن

کمر دردی  که بیش از یکماه از بروز آن می گذرد را کمردرد مزمن می نامند. کمر درد مزمن در واقع در اثر عدم درمان و یا مقاومت به درمان کمر درد حاد ایجاد می گردد.

بدیهی است که درمان به موقع و مناسب کمر درد حاد، همواره کمر درد مزمن را به حداقل می رساند، کمردرد مزمن باید به عنوان یک علامت جدی تلقی شده و کلیه معاینات بالینی و آزمایشات پاراکلینیکی جهت بیماری های سیستمتیک انجام گردد.

به هر صورت کمر درد مستلزم یک بررسی دقیق و درمان مناسب توسط گروهی درمانگر، متشکل از پزشک، متخصص فیزیوتراپی ، متخصص روانپزشکی و…. می باشد.

انواع کمردرد

کمردرد موضعی

کمر درد موضعی، دردی است که در اثر آسیب وارده به ناحیه کمر ایجاد شده و در همان منطقه احساس می گردد و معمولا” فرد قادر به درک محل دقیق آن است.

کمر درد راجعه

کمردرد راجعه عبارتست از دردی که از یک ناحیه به ناحیه دیگر سرایت می کند. همه کمر دردها لزوما” به دلیل ناهنجاری ستون فقرات نیستند، بلکه می توانند بدلیل ضایعات احشایی باشند که درد آن ها به ناحیه کمر ارجاع می شود. در نتیجه، بررسی و معاینه بالینی دقیق این مناطق توسط پزشک متخصص درمان کمردرد (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی)ضرورت دارد.

کمردرد انتشاری

غیر از درد انتشاری عصب سیاتیک که در بالا توضیح داده شده، ممکن است کمر درد، منشاء عصب سیاتیک نداشته باشد و از نقاط دیگر به مسیر این عصب انتشار یابد.

مهمترین منشاء کمر دردهای انتشاری عبارتند از : مفاصل بین مهره ای، رباط های مربوطه، رباط های خلفی که مهره های کمری را به یکدیگر متصل می کنند و بالاخره عضلات اطراف آن ها و عضلات ثبات دهنده لگن.

بیشتر بخوانید…

درمان کمردرد با یوگا

درمان کمردرد با مدیتیشن

تسکین کمردرد

راه های جلوگیری از کمردرد

علت اصلی کمردرد

چرا کمردرد

مقالات مرتبط

کج گردنی

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ کج گردنی یک ناهنجاری است که

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ