تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹

کارهای روزانه ما میتواند روی ستون فقرات اثرات منفی داشته باشد، مثلا یک کارگر در محل کار خود با انجام غلط حرکات می تواند به ستون فقرات خود صدمه بزند.
این صدمه می تواند با یک حرکت ناگهانی با فشار زیاد ایجاد شود، مانند بلند کردن ناگهانی یک جسم سنگین از روی زمین، یا میتواند در اثر تکرار حرکات غلط و با فشار کم روی ستون فقرات، به مرور زمان ایجاد شود.
همیشه درد یک علامت خطر است و باید به آن توجه کرد. درد ستون فقرات نشانه به ستوه آمدن ستون فقرات از کارهای غلط شماست.
اکنون باید یاد بگیریم چگونه کارهای روزانه خود را به طور صحیح انجام دهیم تا کمترین فشار را به ستون فقرات وارد کنیم.
جلوگیری از صدمه کمر با انجام حرکات مناسب
برای در امان بودن از صدمات کمر، باید خطرزایی هر فعالیت را با بهکارگیری اصول ساده ی زیر به حداقل برسانیم
۱- هیچگاه خمیده راه نروید. زمانی که ایستاده یا نشستهاید، انحنای پایین کمر را به حالت طبیعی خود نگه دارید.

۲ – برای بلندکردن یا برداشتن اجسام از روی زمین هرگز کمر خود را خم نکنید، بلکه زانوها را خم کنید و آن جسم را از زمین بلند کنید. با این کار مرکز ثقل بدن از ناحیه کمر به آرنج انتقال مییابد و با برداشتن جسم، کمترین فشار به ستون فقرات تحمیل میگردد.
۳ – وقتی میخواهید باری را حمل کنید، بار را به بدن خود نزدیک کنید. در صورتی که مجبورید باری را در یک سمت خود به وسیله دست حمل نمایید، سعی کنید چرخشی روی ستون فقرات ایجاد نکنید.
۴ – برای مدت طولانی در یک وضعیت ننشینید، به خصوص رانندگان و کارمندان پشت میز نشین بهتر است پس از مدتی کار کردن، ۱۲ دقیقه راه بروند و دوباره به کار مشغول شوند.
در هنگام نشستن سعی کنید قوس کمر در حد مطلوب حفظ شود و از خم شدن روی فرمان اتومبیل یا میز کار خودداری نمایید.
۵ – حتیالامکان سعی کنید از تشکهای طبی مناسب برای خوابیدن استفاده نمایید، طوری که کمر در حالت صاف باقی بماند.
۶ – زمانی که میخواهید داخل خودرو بروید، ابتدا روی صندلی بنشینید و سپس پاها را به داخل خودرو ببرید. صندلی خودرو را طوری تنظیم کنید که زانوها بالاتر از لگن قرار بگیرند. فاصله صندلی طوری تنظیم شود که زاویه آرنج در هنگام گرفتن فرمان کمی بیشتر از ۹۰ درجه باشد. هنگامی که مجبورید برای زمان طولانی رانندگی کنید، بهتر است هر ۲ ساعت یک بار توقف کرده و از اتومبیل پیاده شوید و چند قدمی راه بروید و حرکات کششی انجام دهید.
۷ – برای قرار دادن اشیا در قفسهها بهتر است که اشیای سبک در قفسههای پایین و اشیای سنگین در قفسههای بالایی قرار گیرند تا فشار کمتری بر ناحیه کمر وارد شود. برای گذاشتن اشیای سنگین در قفسههای بالا یا برداشتن آنها، روی پنجههای پاهایتان بلند نشوید، بلکه از یک چهارپایه استفاده کنید.
۸ – برای ورزش کردن، ابتدا از حرکات کششی سبک شروع نمایید و بدن خود را گرم کنید. سپس ورزشهای سنگین را انجام دهید.
منبع: وبلاگ دکتر حیدریان