تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
درد آرنج بیماری شایعی است که باعث درد و ناتوانی در افراد زیادی می شود. این بیماری بعلت فراوانی در وزرزشکاران تنیس باز بنام آرنج تنیس بازان معروف شده اما در تمام افراد بخصوص افرادی که بر روی آرنج فشار وارد می سازند دیده می شود.
علت آرنج تنیس بازان
افرادی که با دست کار می کنند و حرکاتشان تکراری است دچار این حالت می شوند مثلا در افرادی که شستشو بخصوص چلاندن و پیچاندن را انجام می دهند زیاد دیده می شود. بلند کردن اجسام به شکل ناصحیح موقع خرید نیز یکی دیگر از علل این حالت است. برخی افراد دچار وسواس می باشند و کارهای تکراری شست و شو را انجام می دهند. این افراد نیز مستعد بیماریهای مختلف از جمله آرنج تنیس بازان می باشند.
بیماری های که ممکن است اشتباه شوند
علل مختلفی باعث درد آرنج می شوند. یکی از شایعترین علل آن که بطور شایعی توسط پزشکان به آن دقت نمی شود درگیری عصب گردنی است که در آرنج حس می شود. گاهی درد تیر کشنده نبوده و مشکل گردن خود را در آرنج نشان می دهد.
متحصصین طب فیزیکی بیشتر با این یافته آنا می باشندو بیماران مدتها حتی برای چند سال با تزریق و فیزیوتراپی آرنج و حتی گچ گرفتن آرنج و یا جراحی هنوز درد آرنج دارند ولی درمان مشکل در گردن با عث درمان سریع درد آرنج می شود. علت آن لزوما دیسک گردن نیست بلکه درگیری مفاصل گردن می تواند خود را به این حالت نشان دهد.
یکی از علل درد ارنج که کمتر شناخته شده اما در اکثر کتابها موجود است درگیری عصب رادیال در پشت ساعد است. نوار عصب و عضله می تواند به افتراق این حالت کمک کند.
تشخیص
تشخیص این بیماری بر اساس معاینه است در صورت شک به علل دیگر تسهای تشخیصی مثل عکس ساده و نوار عصب درخواست می شود.
درمان بیماری آرنج تنیس بازان
درمان این بیماری اکثرا با درمانهای طب فیزیکی انجام می شود و شامل موارد زیر است:
۱. ابتدا سعی می کنیم فشار کار را کم کنیم و نحوه گرفتن و بلند کردن اشیا را به بیمار پاموزش دهیم.
۲. ماساژ می تواند به درمان بیماری کمک نمایید
۳. بعد از کم شدن علایم بیمار بتدریج ورزشهایی برای تقویت تاندون و عضله باید شروع شود. این ورزشها جلوی عود بیماری را می گیرند.
۴. تزریق پی ار پی در موارد مزمن کمک کننده است
۵. تزریق کورتون می تواند باعث کاهش درد شود اما باید همراه با ورزشهای مناسب باشد
۶. بستن بریس یا همان آرنج بند مخصوص: بریس آرنج تنیس بازان حدود ۷-۶ سانتیمتر پهنا دارد و باید آنرا طوری بست بلکه حدود دوونیم سانتیمتر زیر محل درد آن بسته شود. بیس باید محکم بسته شود اما نه آنقدر محکم که باعث درد و تورم درد دست شود
۷. استفاده از شاک ویو تراپی در موارد مزمن موثر است
۸. گاهی از چسب درمانی برای درمان آرنج تنیس بازان استفاده می شود.
۹. استفاده از لیزر در موارد حاد و درد شدید باعث کاهش درد می شود
۱۰. فیزیوتراپی
۱۱. دارو: دارو های ضد التهاب در موارد حاد و تزریق بوتاکس در موارد مزمن کمک کننده است.
منبع: وبلاگ دکتر فروغ