تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
اصطلاح سیاتیک در حقیقت مربوط به دردی است که در طول عصبی به همین نام انتشارمییابد. این عصب طولانیترین عصب داخل بدن شما است که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه های متعددی تقسیم میشود.
شایعترین علت بیماری سیاتیک، بیرونزدن دیسک بین مهرهای و فشار آن بر روی ریشه های عصبی است که به آن فتق دیسکبین مهرهای نیز گفته میشود. دیسک های بین مهرهای صفحاتی از جنس غضروف هستند که مهرهها را از هم جدا میکنند.
علل، شیوع و عوامل درد سیاتیک
علائم سیاتیک زمانی ایجاد می شود که فشار یا آسیبی به عصب سیاتیک وارد می شود .این عصب درناحیه پایینی ستون مهره ها شروع شده و به سمت پایین وپشت پاها امتداد پیدا می کند.عصب سیاتیک، عضلات پشت زانو وپایین پا راکنترل می کند و ضمنا حس قسمت پشتی ران ، حس قسمتی از پایین پا و کف پا را هم تامین می کند.
علل شایع ایجاد سیاتیک
● لغزش دیسک بین مهره ای
● سندرم پیریفورم که نوعی اختلال دردناک است که عضله باریک در ناحیه باسن را درگیر می کند.
● آسیب ها و شکستگی استخوان لگن
● تومور
علائم سیاتیک
شدت درد سیاتیک در افراد مختلف باهم فرق دارد.درد ممکن است شبیه سوزن سوزن شدن ،درد مبهم، یادرد سوزشی باشد.در بعضی موارد درد آنقدر شدید است که بیمار قادر به حرکت نیست.درد اکثرا یک طرفه است.بعضی افراد بیمار ممکن است دچار درد تیز در قسمتی از پا یا لگن و کرختی در جاها ی دیگر شوند. درد یا کرختی ممکن است در پشت ساق یاکف پا احساس شود.پای درگیر ممکن است دچار ضعف شود.
درد معمولا بتدریج شروع می شود.
درد سیاتیک در حالت های زیر ممکن است بدتر شود:
● بعد ازنشستن یابرخاستن از جا
● هنگام شب
● موقع عطسه،سرفه یا خندیدن
● موقع خم شدن یا قدم زدن کوتاه مدت ،بخصوص اگر باعث ایجاد تنگی کانال مهره ها شده باشد.
منبع: سایت پزشکان بدون مرز , وبلاگ دکتر رئیسی و دکتر احدی