آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

علائم جوش نخوردن شکستگی استخوان

1024_orig

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

اکثر شکستگی‌های استخوان با استفاده از درمان‌های رایج بهبود می‌یابند. در صورتی که بهبودی رخ ندهد، اصطلاح “نان‌یونیون” یا “عدم جوش خوردگی” برای آن استفاده می‌شود. اصطلاح “تاخیر در جوش خوردن” یا “دیلیید یونیون” در مواردی استفاده می‌شود که جوش خوردن استخوان با تأخیر رخ می‌دهد.

در نان‌یونیون، فرآیند جوش خوردن متوقف می‌شود و قطعات استخوان شکسته شده دیگر فعالیتی در جهت اتصال ندارند. در محل شکستگی، بافت فیبروز (یک بافت مشابه بافتی که در پوست پاره شده یا سوختگی شدید پوستی به وجود می‌آید و به طور عامیانه به آن گوشت اضافه می‌گویند) شکل می‌گیرد و دو قطعه استخوان شکسته در محل عدم جوش خوردگی حرکت می‌کنند. این منطقه عدم جوش خوردگی به عنوان یک مفصل عمل می‌کند، اما واقعیتاً یک مفصل واقعی نیست و به آن “مفصل کاذب” یا “پسودآرتروز” نیز گفته می‌شود.

جوش نخوردن شکستگی استخوان

جوش نخوردن شکستگی به وضعیتی اطلاق میشود که دو سر استخوان نتوانند به یکدیگر جوش بخورند و نسبت به یکدیگر فاصله داشته باشند. در بعضی استخوان ها مانند استخوان های اندام تحتانی که وزن بدن را تحمل میکنند این جوش نخوردن استخوان میتواند مشکل ایجاد کند در حالیکه بعضی از استخوان ها مانند استخوان های متاکارپ در کف دست حتی اگر جوش هم نخورند ممکن است مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نکنند. جوش نخوردن استخوان ها دو نوع دارد. نوع هایپرتروفیک Hypertrophic و نوع آتروفیک Atrophic .

در نوع هایپرتروفیک شکستگی استخوان، کال استخوانی در دو سر شکستگی ایجاد می‌شود و به سبب بزرگ شدن و افزایش حجم، تلاش می‌کند دو سر شکستگی را به هم متصل کرده و در نتیجه جوش بزند. اما به دلایلی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. در این وضعیت، دو سر استخوان در محل شکستگی بزرگ و ضخیم می‌شوند، اما قادر به جوش خوردن با یکدیگر نیستند. این وضعیت معمولاً به دلیل حرکت قطعات شکسته شده ایجاد می‌شود. اگر قطعات شکسته شده به درستی ثابت نگه داشته نشوند، اجازه تشکیل کال‌های متصل شده را نمی‌دهند و شکستگی جوش نمی‌خورد. بهترین روش درمان در این وضعیت، ثابت نگه داشتن بی‌حرکت قطعات شکستگی است.

در نوع آتروفیک دو سر استخوان در محل شکستگی نه تنها بزرگ نشده که حتی نازک هم میشود و به شکل نوک مداد درمیاید. این نوع جوش نخوردگی معمولا به علت خون رسانی ناکافی به محل شکستگی ایجاد میشود. درمان این شکستگی ها معمولا پیوند استخوان است.

علائم جوش نخوردن شکستگی استخوان

علامت اصلی جوش نخوردگی شکستگی استخوان، درد است. این درد معمولاً پس از کاهش درد ناشی از شکستگی اولیه شروع می‌شود و به طور مداوم ادامه می‌یابد. این درد ممکن است مزمن باشد و یا فقط در هنگام حرکت و راه رفتن ایجاد شود. تورم، محدودیت حرکت در مفاصل اطراف شکستگی و حرکات غیرطبیعی در استخوان نیز می‌توانند از سایر علامت‌های جوش نخوردگی شکستگی باشند.

برای تشخیص این وضعیت، از روش‌های تصویربرداری مانند رادیوگرافی ساده، سی‌تی اسکن، آر‌ام‌آی و اسکن رادیوایزوتوپ استفاده می‌شود. در نان‌یونیون، لبه‌های تیز در محل شکستگی از بین می‌روند و لبه‌ها گرد می‌شوند. استخوان در منطقه شکستگی سفت‌تر می‌شود و در تصاویر رادیوگرافی به شکل سفیدتر دیده می‌شود.

منبع : ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

صافی کف پا

تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ آیا کف پای شما صاف است.

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ