آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

دژنرسانس (تخریب ) دیسک بین مهره ای گردن

images

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

 [sbu_post_image]

اختلال degenerescence یا دژنرسانس دیسک بین مهره‌ای، یک حالت بیماری است که در آن جنس مواد سازنده دیسک تغییر می‌کند. در این بیماری، دیسک به شکل چروکیده تر و نازک‌تر می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و به عبارت دیگر، دژنره و خراب می‌شود. نتیجه این تغییرات این است که دیسک گردن نمی‌تواند به خوبی شوک ناشی از ضربات وارد به ستون مهره‌های گردن را جذب کند و فشار بیشتری به مهره‌ها و مفاصل آن وارد می‌شود. برخی از علل این بیماری شامل ضربات وارده به گردن و یا وارد شدن فشارهای زیاد به گردن به دلیل ضعف عضلات اطراف آن یا انجام کارهایی که سر و گردن باید مدت‌ها در وضعیت‌های ناجور قرار گیرند، می‌شود. دژنرسانس معمولاً ابتدا در مقیاس میکروسکوپی ایجاد می‌شود و سپس با گذر زمان، تغییرات در ساختار بافت نیز را نشان می‌دهد. این تغییرات موجب اختلال در عملکرد عضوی می‌شوند که حاوی بافت متأثر است.

علائم دژنرسانس دیسک بین مهره ای گردن

بیشترین تأثیر دژنرسانس دیسک بین مهره‌ای در محلهای ۵ و ۶ گردنی یا ۶ و ۷ گردنی رخ می‌دهد. این بیماری بیشتر در افراد جوان و به ویژه زنان دیده می‌شود. نشانه‌ی شایع این بیماری درد است. در ابتدا، درد در ناحیه پشت سر و گردن حس می‌شود و به ناحیه میان دو کتف و سپس به پشت دو کتف انتشار می‌یابد. فشار محلی در پایین گردن و میان دو کتف ممکن است دردناک باشد. حرکت سر و گردن می‌تواند شدت درد را افزایش دهد و بیمار در حین حرکات گردن احساس خشکی می‌کند. در تصاویر رادیوگرافی، به دلیل چروکیده شدن دیسک بین مهره‌ای، فاصله بین مهره‌های گردن کاهش می‌یابد. همچنین، ام آر آی می‌تواند تغییرات بافتی در دیسک گردن را نمایان سازد.

درمان دژنرسانس دیسک بین مهره ای گردن

درمان دژنرسانس دیسک بین مهره ای گردن روشهای پیشگیرانه و غیر جراحی می باشد و نوع درمان را نیز پزشک متخصص بنا بر شدت بیماری و شرایط بیمار تعیین می کند.مهمترین اصول درمان دژنرسانس (خراب شدن دیسک بین مهره ای گردن)  عبارتند از :

گردنبند طبی

این گردنبند ها حرکات گردن را قدری محدود میکنند و به گردن اجازه میدهد مدتی استراحت کند. نکته مهم اینست که این گردنبند ها نباید به مدت طولانی بسته شوند چون موجب ضعیف شدن عضلات و دیسک گردن و بدتر شدن وضعیت بیمار می شودو در طولانی مدت اسیب زیادی را به مهره های گردن وارد می کنند.

فیزیوتراپی

با تشخیص پزشک معالج و با توجه به دستور ایشان، فیزیوتراپی به بیماران مبتلا به دژنرسانس دیسک گردن تجویز می‌شود. این فرآیند می‌تواند با انجام نرمش‌های طبی خاص، که به افزایش انعطاف پذیری گردن و تقویت عضلات آن می‌پردازند، به کاهش علائم کمک کرده و به بهبود وضعیت بیماران این بخش از ستون فقرات کمک نماید.

دارو

پرشک معالج از داروهای ضد التهابی  و مسکن مثل بروفن و ناپروکسن، داروهای شل کننده عضلات گردن برای کاهش مشکلات بیمار استفاده میکند

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب پارگی دیسک گردن و علائم آن را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دژنرسانس دیسک بین مهره ای گردن مطالعه فرمایید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ