تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۲
زانو درد، یکی از بیماریها و مشکلات رایج در ورزش کوهنوردی است. از نظر علم پزشکی ورزشی، علت اکثر زانو دردها در کوهنوردی، تاندینیتهای ساده با التهاب تاندونهای مفصل زانو است. مفصل زانو، حساسترین مفصل بدن است که تا ۹۰٪ وزن بدن را تحمل میکند. برای لذت بردن از ورزش کوهنوردی به طول عمر، باید به نکات زیر دقت کافی را داشته باشیم.
این بیماری که بیشتر بصورت درد در ناحیه داخلی زانو احساس می شود بعلت عدم رعایت اصول ابتدایی در پرداختن به ورزش کوهنوردی است.
علل زانودرد در ورزش کوهنوردی
اکثر زانو دردهای رایج در ورزش کوهنوردی بعلت بی توجهی به موا د زیر است:
- در ورزش کوهنوردی، از حمل بار سنگین پرهیز کنید. حداکثر میزان حمل بار برای یک کوهنورد باید بین یک پنجم تا یک چهارم وزن بدن باشد.
- در سراشیبیها، از فرود سریع و با سرعت زیاد و انجام حرکات پرشی خودداری کنید.
- در صورت بروز درد شدید در منطقه زانو، حتماً به پزشک و یا متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
- از مصرف داروهای مسکن بدون مشاوره پزشک خودداری کنید، زیرا ممکن است علائم مهم و جدی درد زانو را پوشش دهند و شما به رفتارهای نادرست ادامه دهید.
- در برنامههای بیش از دو ساعت، از باتوم یا چوبدست کوهنوردی برای کاهش بار اضافی به زانوها استفاده کنید تا فشار کمتری به زانوهای شما وارد شود. در یک کوهنوردی یک روزه، استفاده از باتوم کوهنوردی میتواند تا ۳۰،۰۰۰ کیلوگرم بار را از روی زانوهای شما منتقل کند.
- دردهایی که همراه با “خالی کردن زانو” یا “قفل کردن زانو” هنگام راه رفتن رخ میدهد، جدی گرفته و به پزشک خود اطلاع دهید.
- در مواقع درد شدید زانو، از انجام حرکاتی که درد را شدیدتر میکنند یا میتوانند به آن آسیب برسانند، مانند دوزانو زدن یا چهارزانو زدن (مانند سجود در نماز)، هنگام غذاخوردن یا نشستن خودداری کنید.
- انجام ورزشهایی که عضلات چهارسر ران را تقویت کنند، میتواند از بروز درد زانو در کوهنوردی جلوگیری کند. علاوه بر تمرینات کوهنوردی، میتوانید از تمریناتی که برای تقویت عضلات ران و مفصل زانو مناسب استفاده کنید. این تمرینات عموماً شامل ورزشهایی است که منجر به انقباض عضلات چهارسر ران و مفصل زانو میشوند.
منبع : موسسه علمی پزشکی کوهستان ایرانیان