تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
سیاتیک واژهای است که به درد قسمت تحتانی کمر با انتشار به باسن، ران و قسمت پایینی پا اطلاق می شود. این درد اغلب با کرختی یا ضعف پاها همراه است. این درد ممکن است ناگهانی ایجاد شده و از چند روز تا چند هفته ادامه پیدا کند.
سیاتیک به دلایل مختلفی که منجر به فشار یا آسیب به اعصابی که از کانال نخاعی (فضایی که در آن طناب نخاعی عبور می کند) خارج می شوند، ایجاد می شود.
دلایل سیاتیک
* اکثر سیاتیک ها زمانی رخ می دهند که مرکز ژله مانند دیسک بین مهرهای به داخل یا بخش میانی دیسک برآمدگی پیدا می کنند. این حالت که نام فتق خوانده می شود، سبب ایجاد فشار به اعصاب قسمت انتهایی کمر یعنی جایی می شود که شاخه ای از طناب نخاعی در آن وجود دارد و یا سبب وارد آمدن فشار به خود اعصاب سیاتیک می شود.
سایر دلایل سیاتیک
* آرتریت تخریب کننده به دنبال ساییدگی یا آسیب استخوان های مهره ای. این موضوع می تواند سبب تنگی نخاع (تنگی کانال نخاعی) شده، که ممکن است اعصابی را که در کانال نخاعی هستند تحت فشار قرار دهد.
* مشکلات عروقی به دنبال ناهنجاری های عروق خونی در داخل و اطراف کانال نخاعی.
* به ندرت، وجود تومور در داخل کانال نخاعی، یا تومور مننژ(پرده اطراف طناب نخاعی)، یا در فضای بین مهرهها و طناب نخاعی. رشد تومور ممکن است سبب فشار به طناب نخاعی و اعصابی شود که از آن خارج می شود.
* سایر دلایل مثل ضربه، عفونت و التهاب هم می تواند بافت های عصبی را تحت تاثیر قرار دهد.
توصیه هایی برای تسکین درد سیاتیک
به خودتان زمان کافی برای استراحت بدهید.
از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی ایبوپروفن استفاده کنید.
از کمپرس گرم یا کمپرس سرد استفاده کنید.
فعالیت جسمی سبک را تا حدی که باعث ناراحتی شما نشود میتوانید ادامه دهید. فعالیت به کاهش التهاب کمک میکند.
اگر دکترتان تایید کرد، فیزیوتراپی را مد نظر قرار دهید.
دکترتان ممکن است تزریق دارهای کورتونی برای کاهش التهاب را برایتان تجویز کند.
منبع : تبیان , همشهری آنلاین