آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

رفع احساس سوزش شانه‌ها به علت آسیب عضلات کتف با ماساژ و استروئید

رفع احساس سوزش شانه¬ها به علت آسیب عضلات کتف با ماساژ و استروئید-

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

رفع احساس سوزش شانه¬ها به علت آسیب عضلات کتف با ماساژ و استروئید-

سوزش شانه مشکلی بسیار شایع است. افراد زیادی به دلیل استفاده از شانه­ ها و بازوها به هنگام انجام دامنه وسیعی از فعالیت­ های روزمره دچار چنین عارضه­ای می­شوند.

مفاصل شانه همیشه در انجام فعالیت ­های مختلف درگیر هستند از همین رو آنها بیشتر در معرض آسیب ­دیدگی و دچار درد­شدن و یا ناراحتی هستند. این مفاصل که مهمترین و پیچیده­ ترین مفصل بدن به­ حساب می­ آیند قبل از اینکه به دلیل استرس و درد زیاد عملکرد خود را از دست بدهند، با آنها بدرفتاری و نامهربانی­ های زیادی می­شود. احساس سوزش در تیغه شانه (شانه درد) باعث جلوگیری از انجام فعالیت­ های روزمره شده و فرد قادر به انجام فعالیت­ های ساده­ ای همچون دست دراز کردن به سمت چیزی، برداشتن اشیا از روی زمین و غیره نخواهد بود. گاهی­ اوقات سوزش شانه بقدری زیاد است که موجب بیخوابی در شب می­شود که غالبا در اینگونه مواقع مصرف مسکن­ ها زیاد موثر نخواهد بود زیرا این داروها تنها برای مدت کوتاهی درد را تسکین می­دهند. با این حال راه­ های زیادی برای تسکین درد شانه و گردن وجود دارد اما قبل از اینکه به آنها اشاره­ای داشته باشیم بهتر است در ابتدا نگاهی به برخی از علل بروز درد بیندازیم.

چه زمانی لازم است که سوزش شانه را جدی بگیریم

برطرف­ شدن سوزش شانه ممکن است هفته­ ها و یا ماه­ ها طول بکشد. در حالت کلی، اگر سوزش شانه ظرف مدت یک یا دو هفته رفع نشد در اینصورت لازم است که حتما به یک پزشک باتجربه مراجعه نمایید. همچنین در مواردی که شدت درد بیشتر شد نیز لازم است که پزشک را در جریان بگذاریم.

توجه: توجه به این نکته مهم است که سوزش شانه یا احساس درد در اطراف قسمت جلویی یکی و یا هر دو شانه می­تواند نشانی از حمله قلبی باشد. علائم آن معمولا عبارتند از درد، سنگینی یا حس سوزش که از قفسه سینه به شانه­ ها منتقل می­شود. در اینگونه مواقع لازم است که فورا به پزشک مراجعه شود.

پزشک پس از تشخیص علل احساس سوزش در شانه ­ها، با انجام روش­های درمانی موثر در فیزیوتراپی از جمله ماساژ، آلتراسوند و حرکات کششی شانه، درمان بیمار را آغاز می­کند.

علل سوزش شانه ­ها


علل سوزش شانه ­ها

شایع­ترین علل این عارضه عبارتند از:

التهاب تاندون (تاندونیت)

یکی از شایع­ترین علل سوزش شانه و بازو، التهاب تاندون­های (تاندونیت) اطراف مفصل شانه است. التهاب تاندون عموما بر اثر استرس/ استفاده بیش از حد از عضلات شانه است زیرا در اینصورت تاندوهای شانه با یکدیگر اصطکاک پیداکرده و در نتیجه ملتهب و فرسوده شده و نهایتا منجر به تشدید شدن درد و سوزش شانه می­شوند.

بورسیت

بورسیت همانند تاندونیت یکی دیگر از بیماری­های مربوط به شانه است که در اثر استفاده بیش­از­حد از عضلات شانه به­ وجود می­ آید. بورسیت شامل التهاب یا متورم شدن یکی و یا چند بورسا (کیسه ­های کوچک) حاوی مایع سینوویال در بدن می­باشد. این کیسه­ ها بین مفاصل قرار گرفته و مانع از اصطکاک آنها با یکدیگر می­شوند. بورسیت بنا به دلیل حرکات تکراری و فشار بیش­از حد بر روی مفضل شانه سبب تشدید حس سوزش و درد در آن می­شود.

آسیب­ دیدگی روتاتور کاف

روتاتور کاف گروهی از عضلات است که حرکات شانه را کنترل و تثبیت می­کنند. آسیب­ دیدگی روتاتور کاف می­تواند منجر به کشش مفاصل و پاره­گی رباط و نهایتا سبب در رفتگی شانه یا شکستگی شود که با درد شدید در شانه و پشت همراه خواهد بود.

پوکی استخوان

پوکی استخوان یک اختلال شایع است که بخاطر از دست­ دادن بافت استخوان به­ علت کاهش کلسیم و فسفر ذخیره­ شده در استخوانها رخ می­دهد. در این عارضه، استخوانها متخلخل و شکننده شده و به­ شدت در برابر شکستگی و آسیب­ دیدگی آسیب­ پذیرند.

سایر عوامل

ممکن است که فشار تکراری و اندک  بر روی شانه سبب بروز تاندونیت شود. کارهایی همچون وزنه­ برداری، باغبانی، جمع­ آوری محصول با چنگک، نجاری و بازی تنیس می­توانند منجر به تاندونیت شوند. آسیب­ دیدگی­ های ناگهانی و شدید در قسمت شانه نیز ممکن است سبب ملتهب شدن تاندونها شود. انجام غیرصحیح ورزش یا طرز غلط ایستادن، حمله قلبی، کشش و یا نرمش ناکافی قبل از شروع ورزش همگی می­توانند موجب افزایش خطر ابتلا به این عارضه شوند. روماتیسم مفصلی شانه،نقرس، آرتروز پسوریازیس، اختلالات تیروئیدی یا واکنش ­های دارویی غیرمعمول می­توانند باعث استرس نابجا شده و منجر به تاندونیت شانه شوند.

علائم این بیماری چیست؟


شاید در مراحل اولیه تاندونیت شانه احساس سوزش در مفصل شانه را داشته باشید. با پیشرفت این عارضه، درد به تمام عضلات شانه و روتاتور کاف سرایت پیدا می­کند. ممکن است که شانه ­ها از تغذیه کمتری برخوردار بوده و در موارد شدید تاندونیت شانه سبب بروز ورم شوند. این درد ممکن است قبل از شروع ورزش و یا در حین آن و یا هر­ زمان دیگری به سراغ فرد بیاید. شاید اگر بر روی شانه آسیب­ دیده بخوابید، درد را احساس کنید. دست درازکردن به سمت چیزی نیز شاید سبب بروز و یا تشدید درد شود.

تشخیص مشکلات مربوط به شانه


پزشکانی که درد شانه را درمان می­کنند در خصوص شناسایی علل دقیق این عارضه یا آسیب­ دیدگی موجب سوزش شانه آموزش­ های لازم را دیده­ اند. آنها این کار را از طریق موارد زیر انجام می­دهند:

  • سوال پرسیدن در مورد درد شانه

    شامل موارد زیر است:

 علل بالقوه (برای مثال آسیب­ دیدگی­های اخیر یا سایر مشکلات مربوط به سلامت فرد)، سابقه قبلی فرد در داشتن درد شانه، کارهای تشدید ­کننده­ ی درد و کارهایی که سبب بهتر شدن وضعیت فرد می­شوند.

  • معاینه کامل وضعیت جسمانی فرد

از طریق اطلاعات بدست آمده از معاینه، پزشک می­تواند احتمالا در مورد ساختارهای مخصوص قسمتهای شانه را که درگیر هستند، تدبیری بیندیشد. گاهی ­اوقات پزشک توصیه می­کنند که فرد به معاینات و آزمایش ­های بیشتری نیاز دارد.

لازم به ذکر است که گاهی اوقات تحقیقات نشان می­دهند که “تغییر” به­ وجود آمده در شانه ناشی از گذشت عادی سن (حتی در سن ۴۵ سالگی) است و ربطی به “آسیب­ دیدگی” شانه ندارد. یک درمانگر باتجربه می­تواند به شما در درک تفاوت بین این دو کمک کند.

اشعه ایکس

عکسبرداری اشعه ایکس تصاویری از استخوان­ها و مفاصل را ارائه می­دهد. این تصاویر می­توانند تغییرات به­ وجود آمده در اثر آرتروز مفصل شانه (مثلا اسپور استخوان یا فضای محدود مفصل) یا شکستگی را بخوبی نشان دهند. با این وجود، اشعه ایکس قادر به نشان دادن تغییرات یا مشکلات مربوط به بافت­ های نرم از قبیل عضلات و تاندون­ ها نیست.

آلتروسوند

از آلترسوند معمولا برای بررسی وضعیت التهاب، پاره ­گی یا گسیختگی مربوط به تاندون روتاتور کاف استفاده می شود. علی رغم اینکه آلتروسوند ابزاری مفید بوده و می­تواند سرنخ­هایی جهت شناسایی منشا اصلی درد را نیز به ما بدهد اما به تنهایی نمی­تواند باعث تشخیص بیماری شود. اگر پزشک آلتروسوند را تجویز کند در اینصورت بایستی هماهنگی­ های لازم برای عکسبرداری اشعه ایکس نیز فراهم شود. در صورتی­که از هردو روش استفاده شود می­توان به اطلاعات کاملی راجع به وضعیت مفاصل و تاندون ها دست یافت.

سی­تی­اسکن و ام ­آر­ آی

توموگرافی کامپیوتری (سی­تی­اسکن) و عکسبرداری رزونانس مغناطیسی (ام ­آر­ آی) معمولا جزء اولین آزمایش ها جهت بررسی درد شانه نیستند. از این نوع آزمایش­ ها احتمالا به هنگام مشکوک به شکستگی و یا تصادفات استفاده می­شود. این عکسبرداری­ ها می­توانند در تعیین گستره آسیب­ دیدگی و ارزیابی و درمان مورد نیاز بیشتر به پزشک کمک کنند.

درمان حس سوزش در شانه


از روشهای زیادی می­توان برای درمان درد شانه بهره­برد.

استفاده از آیس­پک (بسته یخ)

درمان حس سوزش در شانه

گذاشتن یخ و یا پد گرم بر روی قسمت آسیب­دیده به­مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و چندین بار در روز باعث کاهش ورم و التهاب می­شود. همچنین می­توان از داروهای مسکن بدون نسخه برای درمان درد و یا انجام چند جلسه فیزیوتراپی تحت کنترل نیز استفاده کرد.

تزریق کورتیکواستروئید

درمان حس سوزش در شانه

در صورتی­که سوزش شانه تدوام داشته­ باشد احتمالا پزشک تزریق کورتیکواستروئید را پیشنهاد کند. هرچند تمامی داروها دارای عوارض جانبی هستند اما اکثر مردم با تزریق باعث کاهش درد در حین کارکردن در دوران بهبودی می­شود. تزریق کورتیکواستروئید باتوجه به شرایط بیمار ممکن است یک یا دوبار در هفته صورت بگیرد. ثبت علائم درد به شما کمک می­کند تا تاثیر تزریق را ارزیابی کرده و در صورت لزوم از سایر روشهای درمانی استفاده کرد.

ماساژ درمانی

درمان حس سوزش در شانه

ماساژ درمانی بهترین شیوه­ ی درمان سوزش شانه است زیرا ماساژ باعث بهبود جریان خون، آرام­ش دادن عضلات و داشتن حس طبیعی سرحال بودن می­شود. ماساژ دادن قسمت دچار مشکل شده به کمک  مالش شانه با دست مخالف بصورت هر ساعت یکبار به کاهش سوزش شانه کمک می­کند. فشار دادن(گرفتن) عضلات ذوزنقه به­ مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نیز به باعث تسکین درد شانه و پشت می­شود زیرا فشار دادن موجب کندشدن جریان خون شده و با ول ­کردن عضله جریان خون و اکسیژن با شدت بیشتری به قسمت مربوط سرازیر می­شود.

آلتروسوند تراپی

درمان حس سوزش در شانه

آلتروسوند تراپی با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا حرارت تولید کرده و می­تواند درد را کاهش دهد. این روش ممکن است برای درمان بیماری­هایی مانند آسیب های اسکلتی عضلانی از قبیل سوزش شانه، آرتروز و فیبرومیالژیا مورد استفاده قرار گیرد. آلتروسوند تراپی معمولا در حین فیزیوتراپی، شغلی درمانی یا دستکاری درمانی حرارت عمیقی بر روی بافت­های آسیب­ دیده به­ وجود می­ آورد. این حرارات باعث موارد زیر می­شود:

  • تحریک بهبودی بدون بروز سوزش
  • متابولیسم سریع و بهبود گردش خون
  • تجزیه و نرم­کردن بافت­ های زخمی و اتصال غیرطبیعی سطوح در آماس
  • کاهش التهاب مزمن یا ورم
  • کاهش سوزش ریشه­ های عصبی
  • بهترشدن روند طبیعی بهبود بدن

معمولا آلتروسوند تراپی روشی ایمن است. به بیماران توصیه می­شود که قبل از اینکه تحت درمان آلتروسوند قرار بگیرند حتما با پزشک کایروپراکتیک مشورت کرده و تنها تحت نظر پزشکان حرفه­ای معتبر باشند. استفاده از آلتروسوند در بعضی موارد مانند بالای دستگاه تنظیم­ کننده ضربان قلب، در نزدیکی شکم زن باردار یا بالای جمجمه، چشم، قلب و اندام­های تولید مثل توصیه نمی­شود.

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت

درمان حس سوزش در شانه با پلاسمای غنی از پلاکت

درمان با پلاسمای غنی از پلاکت یا همان تزریق پی­ آر ­پی یک رویکرد درمانی ابداعی است که در آن از پلاکت­های بدن خود بیمار جهت بهبود باز تولید و ترمیم بافت­ های اسکلتی عضلانی از قبیل رباط، تاندون یا غضروف استفاده می­شود. تزریق پی ­آر ­پی تقریبا ۵/۱ ساعت طول می­کشد و شامل خون­گیری، آماده­سازی پی­ آر ­پی از طریق چرخاندن سانترفیوژ و زمان تزریق می­باشد. تمامی این پروسه با ایمنی کامل در مطب پزشک صورت می­گیرد. این روش در مطب صورت­ گرفته و عاری از هرگونه ناراحتی، خطر مربوط به جراحی، بیهوشی عمومی یا بستری شدن و دوران نقاهت طولانی­ مدت است. در واقع، اکثر افراد بلافاصله بعد از اتمام درمان به سرکار و یا فعالیت­ های روزمره خود برمی­گردند.

ورزش­های تقویت و کشش عضلات

ورزش­های تقویت و کشش عضلات

علاوه بر درمان­های فوق­الذکر، انجام برخی از ورزش های ساده­ ی مربوط به کشش و تقویت عضلات بصورت مرتب و منظم به کاهش سوزش شانه کمک کرده و تا حد زیادی خطر ابتلای دوباره به آن را کاهش می­دهد. با این حال، در صورتی که این روشهای درمانی تاثیری در تسکین درد نداشتند توصیه می­شود که با یک ارتوپد برای روشهای درمانی لازم مشورت کنید.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ