تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۲
علت عمده درد پاشنه پا التهاب بافت نواری سفت و محکمی است که در کف پا قرار داشته و پنجه را به پاشنه متصل می کند. به این نوار بافتی فاشیای پلانتار می گویند. به التهاب بوجود آمده در فاشیای پلانتار فاسئیت پلانتار می گویند.
علت عمده التهاب فاشیای پلانتار سفت و غیر قابل انعطاف بودن عضلات پشت ساق است که موجب میشود کف پا به سمت خارج بچرخد. این چرخش پا به سمت خارج موجب می شود در حین راه رفتن کشش زیادی به فاشیای پلانتار وارد شود. با تکرار این کشش های زیاد، فاشیای پلانتار به تدریج کلفت تر و غیر قابل انعطاف شده و دچار التهاب می شود.
گاهی اوقات تغییر در قوس کف پا هم می تواند موجب این بیماری شود. افزایش و یا کاهش قوس کف پا هر دو می توانند زمینه ساز ایجاد فاسئیت پلانتار شوند. استفاده از کفش های نامناسب که کفی آنها قوس کافی ندارد و نمی تواند قوس کف پا را حمایت کند از دیگر علل این بیماری است. شیوع این بیماری در افراد چاق بیشتر است چون این افراد در حین راه رفتن فشار بیشتری به فاشیای کف پای خود وارد می کنند.
خصوصیات درد پاشنه و فاسئیت پلانتار
درد در زیر پاشنه و کمی متمایل به سمت داخل پاشنه
وقتی با انگشت به زیر پاشنه پا کمی متمایل به داخل، فشار میاوریم درد ایجاد یا بیشتر می شود. گاهی هم با فشار به کف پا درد ایجاد می شود.
صبح ها بعد از برخاستن از خواب چون فاشیا در طول شب سفت و کوتاه شده است قدم های اول دردناک است و بعد از چند دقیقه کم کم درد از بین رفته یا کاهش میابد. اگر درد شبانه دارید بیشتر احتمال دارد بیماری سندرم تارس داشته باشید.
وقتی بیمار برای مدت زیادی نشسته است و سپس بلند شده و راه می رود در چند قدم اول در شدیدی در پاشنه خود احساس می کند
درد ممکن است در بالا رفتن از پله شدید تر شود. همچنین موقعی که بیمار روی پنجه پا می ایستد درد افزایش میابد.
وقتی بیمار مدت زیادی می ایستد شدت درد افزایش میابد.
وقتی ورزش شروع می شود درد افزایش میابد. بعد از چند دقیقه با ادامه ورزش درد کاهش یافته و یا از بین میرود. در پایان ورزش هم درد دوباره زیاد می شود.
بتدریج که بیماری پیشرفت میکند درد در طول روز هم وجود دارد که با راه رفتن بدتر می شود.
تحت کشش قرار دادن فاشیای پا دردناک است
گاهی اوقات سمت خارج پاشنه پا هم دردناک میشود. علت آنست که بیمار به علت دردی که در سمت داخلی پاشنه دارد سعی می کند با سمت خارج پای خود راه برود که این موجب اعمال فشار زیاد روی سمت خارج پاشنه و ایجاد درد می شود.
منبع : ایران ارتوپد