آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

جراحی دیسک گردن با لیزر برای فتق و بیرون زدگی دیسک، مزایا و معایب

جراحی دیسک گردن با لیزر برای فتق و بیرون زدگی دیسک، مزایا و معایب

تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸

جراحی دیسک گردن با لیزر برای فتق و بیرون زدگی دیسک، مزایا و معایب

جراحی گردن ممکن است با استفاده از ابزارهای مختلفی از جمله لیزر جهت به حداقل رساندن اختلال در بافت‌ها انجام شود. لیزر وسیله‌ای است که یک جراح می‌تواند از آن برای برش، جدا کردن یا کوچک کردن بافت‌های خاصی استفاده کند. جراحی با لیزر یکی از گزینه‌های متعددی است که می‌توان از آن بسته به محل و شدت مشکل بیمار استفاده کرد. در جراحی گردن با لیزر از پرتوی نور متمرکز (تکنولوژی لیزر) جهت برداشتن بافت‌های نرم روی ستون فقرات از طریق یک برش کوچک استفاده می‌شود. این روش اغلب به منظور درمان دیسک گردن یا بیرون زدگی دیسک، جدا کردن بخش آسیب دیده‌ی دیسک جهت کاهش درد انجام می‌گیرد. استفاده از لیزرها برای این روش موجب خونریزی کمتری شده و اغلب دوره بهبودی کوتاه‌تری به همراه دارد.

درمان مشکل گردن می‌تواند از نیاز به مراقبت پزشکی در آینده برای خود این مشکل و شرایط دیگری که در نتیجه‌ی درد مزمن ایجاد می‌شوند، جلوگیری کند. در نهایت، کیفیت کلی زندگی شما با دریافت درمان موثر برای درد مزمن بطور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد که ارزش بی اندازه‌ای دارد. جراحی گردن با لیزر یک روش پیشرفته و مقرون بصرفه برای درمان برخی از مشکلات شایع ستون فقرات است که بر روی گردن اثر می‌گذارند. با این حال، جراحی گردن با لیزر برای تمام بیماران مناسب نیست. این روش مانند تمام روش‌های جراحی دارای خطراتی است و در برخی موارد درمان‌های دیگر موثرتر و با خطر کمتری هستند. بحث در مورد جزئیات روش جراحی با پزشک در کلینیک تخصصی گردن دکتر فرخانی و درک گزینه‌های پیش رو پیش از انجام این درمان مهم است. جهت دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت درباره مشکلات و بیماری‌های گردن می‌توانید با ما تماس بگیرید.

اهمیت تشخیص مناسب


اهمیت تشخیص مناسب دیسک گردن

گردن می‌تواند تحت تاثیر شرایط متعددی قرار بگیرد. بیشتر موارد گردن درد در اثر آسیب موقت به عضلات رخ می‌دهند که خود به خود برطرف می‌شوند. هرچند، دردی که ماندگار، شدید یا همراه با علائمی مانند ضعف عضلانی یا بی‌حسی باشد ممکن است ناشی از یک مشکل زمینه‌ای در ستون فقرات باشد. بسیاری از مشکلات گردن با فشار روی نخاع یا ریشه‌های عصبی باعث بروز علائم می‌شوند. التهاب نیز یک عامل اصلی است که موجب درد می‌گردد. برخی از علل بالقوه‌ی گردن درد عبارتند از:

  • دیسک گردن: هنگامی که یک دیسک دچار فتق می‌شود، بخش بیرونی پاره شده و قسمت داخلی آن از حدود طبیعی خود خارج می‌شود.
  • بیرون زدگی دیسک: در این شرایط بیرون زدگی دیسک، دیسک سالم اما بدشکل است و از حالت طبیعی خود خارج شده است.
  • خار استخوانی: توده‌های غیر عادی استخوانی روی استخون مهره
  • اسپوندیلولیستزیس: یکی مهره روی دیگری می‌لغزد و باعث ناهم‌ترازی می‌شود.
  • شکستگی مهره: به علت آسیب ضربه‌ای یا فشار تکراری، یک استخوان مهره می‌شکند.
  • تومورهای ستون فقرات: یک توده‌ی خوش خیم یا سرطانی در کانال نخاعی که بیماری نادری است.

علائم بیماری‌های مختلف گردن می‌توانند شبیه به یکدیگر باشند. یک تشخیص صحیح از مشکل بیمار قبل از تصمیم گیری برای انجام جراحی گردن با لیزر مهم است. بنابراین، پزشک از تست‌های تشخیصی همراه با معاینه فیزیکی و بررسی علائم بیمار جهت تشخیص استفاده می‌کند. بیشتر موارد گردن درد منشأ عضلانی داشته و نیازی به جراحی با لیزر ندارند. داروهای ضد التهابی، فیزیوتراپی و ورزش، تغییرات شیوه زندگی و سایر روش‌های درمانی غیر تهاجمی مانند ماساژ درمانی اغلب در برطرف کردن گردن درد موفقیت آمیز هستند. در صورتی که درمان‌های محافظه کارانه گردن درد را کاهش ندهند، ممکن است بسته به تشخیص نیاز به جراحی با لیزر باشد.

متقاضیان جراحی دیسک گردن با لیزر۵۰


تنها یک پزشک می‌تواند تشخیص دهد که یک بیمار برای جراحی گردن با لیزر مناسب است یا خیر. هرچند، حتی افرادی که به آنها گفته شده که متقاضیان مناسبی برای جراحی معمول ستون فقرات نیستند ممکن است همچنان قادر به انجام جراحی گردن با لیزر باشند. بیمار ممکن است در صورتی که دچار یک مشکل شایع ستون فقرات مانند فتق یا بیرون زدگی دیسک باشد که شدید بوده یا واکنشی به درمان‌های غیر جراحی نشان ندهد، متقاضی جراحی گردن با لیزر باشد. بطور کلی، پزشکان ترجیح می‌دهند که قبل از جراحی در صورت امکان از روش‌های محافظه کارانه استفاده کنند.

تفاوت بین جراحی ستون فقرات با لیزر و جراحی با حداقل تهاجم


هدف از جراحی با حداقل تهاجم روی ستون فقرات به حداقل رساندن آسیب به بافت‌های اطراف ستون فقرات است که منجر به درد و خونریزی کمتر و دوره‌ی بهبودی سریع‌تر می‌گردد. این امر با انجام جراحی از طریق برش‌های کوچک‌تر و با استفاده از میکروسکوپ یا اندوسکوپ جراحی به منظور مشاهده‌ی ساختارهای ستون فقرات قابل دستیابی است. اندوسکوپ در یک برش کوچک قرار داده شده و چاقوی جراحی و سایر ابزار جراحی نیز در یک برش دیگر قرار داده می‌شوند. عضله‌ی موجود در کمر بطور عمودی واقع شده و بنابراین عضلات در امتداد صفحه‌های طبیعی عضله جدا می‌شوند تا به ستون فقرات دسترسی حاصل شود. از آنجایی که عضلات بریده نمی‌شوند، زمان بهبودی به مقدار چشمگیری در مقایسه با جراحی باز ستون فقرات کاهش می‌یابد. جراحی ستون فقرات با لیزر اغلب همراه با تکنیک‌های با حداقل تهاجم استفاده می‌شود. پزشکانی که جراحی ستون فقرات با لیزر را انجام می‌دهند ادعا می‌کنند که این روش موثرتر از جراحی با حداقل تهاجم با استفاده از روش‌های جراحی سنتی می‌باشد. لیزر به منظور ایجاد برش‌های ضروری به جای چاقوی جراحی مورد استفاده در عمل‌های سنتی‌تر کاربرد دارد. هرچند، جراحی گردن با لیزر به این معنی نیست که عمل بدون ایجاد برش انجام می‌شود؛ یک برش به منظور قرار دادن لیزر در ناحیه‌ی مناسب نیاز است. سپس لیزر به منظور جدا کردن بافت‌های نرمی که باید برداشته شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک تصور غلط رایج وجود دارد که قسمت عمده‌ی عمل با لیزر انجام می‌گیرد، اما در حقیقت، لیزر تنها نقش کوچکی در این فرایند ایفا می‌کند. سایر ابزار جراحی جهت جدا کردن استخوان و رباط‌ها ضروری هستند.

بهبودی


جراحی گردن با لیزر بسیار کمتر از جراحی معمول ستون فقرات تهاجمی است و در نتیجه خطرات و زمان بهبودی کمتر هستند. بیماران معمولاً می‌توانند همان روز جراحی و بعد از گذراندن چند ساعت در محل عمل به خانه بازگردند. بیشتر بیماران می‌توانند ظرف یک هفته پشت میز بنشینند. انتظار می‌رود که بیماران بعد از ۶ هفته بطور کامل بهبود یافته و فعالیت‌های سنگین فیزیکی را از سر بگیرند.

معایب و عوارض جراحی دیسک گردن با لیز


جراحی گردن با لیزر یک موضوع بحث برانگیز بین جراحان ستون فقرات است. برخی اعتقاد دارند که آنها می‌توانند جراحی با حداقل تهاجم را بهبود ببخشند، در حالی که سایر افراد بر این عقیده هستند که تکنیک‌های سنتی موثرتر می‌باشند. تصورات غلط زیادی در مورد جراحی ستون فقرات با لیزر وجود دارد. با اینکه لیزرها می‌توانند برای برخی از عمل‌ها موثر باشند، اما جهت دستیابی به نتایج موفقیت آمیز ضروری نیستند. بیشتر افراد جراحی با لیزر را به عنوان جدیدترین و پیشرفته‌ترین جراحی ممکن در نظر می‌گیرند، اما در بسیار از موارد جراحی گردن در هنگامی که جراح به جای لیزر از تکنیک‌های با حداقل تهاجم با چاقوی جراحی استفاده کند، موثرتر خواهد بود. از آنجایی که لیزر یک پرتوی نور مستقیم است، قادر به مانور دادن روی گوشه‌های نواحی مختلف نمی‌باشد. لیزرها بافت نرم را با استفاده از گرما برش می‌دهند که می‌تواند به ساختارهای اطراف ناحیه‌ی تحت درمان انتقال داده شود. این امر ممکن است منجر به آسیب به اعصاب شود که می‌تواند باعث بی اختیاری و از دست دادن عملکرد شود. برای یک جراح ماهر، چاقوی جراحی به اندازه‌ی یک لیزر دقیق بوده و خطر آسیب ناشی از حرارت نیز وجود نخواهد داشت. بطور خلاصه، برخی از جراحان این عقیده را ندارند که جراحی ستون فقرات با گردن باعث بهبود واقعی در عمل جراحی می‌گردد. با این حال، جراحی گردن با لیزر دارای خطر عوارض جانبی کمتری مانند خونریزی، لخته‌های خونی و عفونت می‌باشد. بیماران باید از گزینه‌های پیش رو و خطرات موجود هنگام در نظر گرفتن هر روش جراحی مطلع باشند. حتی اگر یک عمل کمتر تهاجمی باشد، همچنان یک جراحی بوده و هرگونه تصمیمی باید با توجه دقیق در مورد خطرات و مزایای آن گرفته شود.

هزینه


از آنجایی که این عمل کوتاه‌تر از روش‌های جراحی متداول ستون فقرات است و نیازی به بستری در بیمارستان ندارد، هزینه‌ی کلی جراحی با لیزر احتمالاً تا حدودی کمتر از جراحی باز ستون فقرات خواهد بود. هرچند، هر جراحی در جهان مدرن، به علت منابع و تخصصی که برای انجام جراحی نیاز است، پر هزینه می‌باشد.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ