کمر درد در بارداری

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

[sbu_post_image]

نیمی از زنان در طی بارداری خود دچار کمردرد می‌شوند که شدت آن می‌تواند کم باشد و فرد تنها بعد از ایستادن به مدت طولانی احساس ناراحتی کند یا اینکه شدید باشد و نتواند کارهای روزانه خود را انجام دهد. اگر چه کمر درد در بارداری می‌تواند علامتی از درد زایمان باشد ، ولی در کل در اثر تغییراتی که در بدن رخ می‌دهد، بوجود می‌آید.

درد های کمر در دوران بارداری، معمولا از نیمه دوم شروع می شوند. این دردها بیشتر در ناحیه لگن و ستون فقرات حس می شوند.

علل کمر درد در حاملگی

علل کمردرد در دوران بارداری را می توان به موارد دیگر هم ربط داد؛ از قبیل:

  • تغییرات هورمونی و کمر درد بارداری

در طول دوران بارداری، بدن شما هورمونی به نام relaxin ترشح می کند. این هورمون عضلات و مفاصل را در ناحیه لگن شل کرده و به آنها اجازه استراحت می دهد. همین شل شدن عضلات منجر به ایجاد فشار بیشتر روی استخوان ها شده و در نهایت کمردرد بروز می کند. هورمون هایی که در طی بارداری در بدن تولید می‌شوند، باعث عدم استحکام مفاصل می‌شوند، در نتیجه با رشد جنین لگن خاصره هم بزرگتر می‌شود.

  • افزایش وزن و کمر درد بارداری

در طول یک بارداری سالم ، زنان به طور معمول بین 25 تا 35 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. در واقع ستون فقرات نقش حمایت از وزن را دارد. در این میان کودک در حال رشد می تواند اعصاب لگن و ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. افزایش وزن در حدود 11 تا 16 کیلوگرم در طی بارداری باعث وارد آمدن وزن زیادی در اطراف کمر و شکم می‌شود.

  • استرس و کمر درد دوران حاملگی

استرس هیجانی در دوران بارداری می تواند تنش عضلانی و در نهایت اسپاسم عضلات را به دنبال داشته باشد که همین عامل بروز کمردرد است. اما برای درمان این کمردرد ها به مادران باردار توصیه می شود از شنیدن اخبار ناراحت کننده ای که منجر به استرس و هیجان می شود، بر حذر باشند. ضمن این که ورزش نیز نباید فراموش شود.

خانم باردار با احساس کمردرد تصور می‌کند فقط باید استراحت کند و هیچگونه حرکت ورزشی را انجام ندهد، در حالیکه حرکات ورزشی آرام و تحرک باعث کاهش اسپاسم عضلات، بهبود عمل ستون فقرات و کاهش درد می‌شود. همچنین مقدار انرژی بدن را افزایش می‌دهد و باعث درد کمتر، زایمان بهتر و بهبود سریع تر بعد از زایمان می‌شود. افزایش کشش وضعی بدن برای جبران تغییراتی که در مرکز ثقل بدن زن باردار رخ می‌دهد.

ورزش منظم باعث تقویت عضلات کمر و افزایش انعطاف پذیری می شود و می تواند فشار بر روی ستون فقرات را تسکین دهد. ورزش های امن برای زنان باردار بیشتر شامل پیاده روی، شنا، و دوچرخه سواری ثابت است. ضمنا اگر پزشک شما موافق باشد، قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه دردناک برای 20 دقیقه چند بار در روز می تواند مفید باشد. پس از دو یا سه روز، کمپرس گرم را نیز باید به کار برد. قرار دادن کمپرس گرم در ناحیه دردناک البته به غیر از شکم می تواند منجر به تسکین درد شود.

آشنایی با درمان کمر درد در بارداری (کلیک کنید)

منبع: ورزشکار. مهد پورتال

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ