کمردرد عارضه شایعی است که همه با آن آشنایی دارند. کمردرد ممکن است بصورت درد مبهم و خفیف و دائمی بوده و یا درد شدید و ناگهانی باشد بطوری که توانائی ایستادن و حرکت را هم از بین ببرد. کمر درد ممکن است بطور ناگهانی بعد از یک تصادف ،افتادن به زمین ویا بلند کردن اجسام سنگین بوجود آید و یا به تدریج بر اثر تغییرات ستون فقرات ناشی از افزایش سن بروز کند.
پيشگيری از کمر درد
انجام ورزش هایی مثل شنا، پياده روی و دوچرخه سواری با افزايش ميزان تناسب و توان می توانند در کاهش ابتلا به کمر درد مفيد باشند.
تقويت عضلات شکم ميزان ابتلا به کمر درد و در موارد وجود کمر درد شدت آن را کاهش می دهد.
افرادی که کار آن ها مستلزم بلند کردن اجسام سنگين است يا ورزشکارانی که سروکارشان با وزنه سنگين است بايد هرگز از کفش های پاشنه بلند بمدت طولانی استفاده نکنيد. حتما از کمربندهای پهن محافظ کمر استفاده کنند. در هنگام ايستادن طولانی مدت هر از گاهی به روی يک تکيه گاه يا ديوار تکيه کنيد تا از فشار بر روی کمر کاسته شود نمایيد. هم تشک های خيلی نرم و هم تشک های سفت سبب کمردرد می شوند لذا از تشک مناسب استفاده کنيد.
هرگز اجسامی را که برای شما سنگين هستند بلند نکنيد. در هنگام بلند کردن اجسام کمر بايد عمود بر زمين و نه خم شده به جلو باشد بايد اجسام را در حاليکه نزديک بدن شما هستند با زانوها بلند کنيد.
منبع : بیتوته , دکتر بیدکی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تهران