آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

کمردرد و رابطه جنسی

12075331274923186138191211180232112204190224

تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

کمردرد بیماری شایعی است که انواع مختلف دارد

 کمر درد گذرا 

دردی ناگهانی و شدید در ناحیه کمر،این نوع کمر درد ناشی از انجام حرکات نامناسب و یا کشیدگی بیش از حد ستون فقرات است. هر چند که این کمر درد گذرا است اما هیچگاه نباید کم اهمیت شمرده شود، چرا که میتواند اخطاری برای عود مجدد آن باشد و سریعا” باید جهت جلوگیری از تکرار کمر درد اقدام شود.

 کمر درد حاد

یک درد حاد در ناحیه کمر است ،این نوع کمر درد در اثر قرار گرفتن در وضعیتهای غلط، خم شدنهای مکرر و به مدت طولانی و یا ضربه به ستون فقرات کمری ایجاد می شود.

کمر دردی که کمتر از یکماه از شروع آن می گذرد را حاد می نامند.

این نوع درد کمر نشانگر وقوع آسیب در بافت‌های بدن است و می‌تواند در فرد منجر به ناتوانی در درجات مختلف شود. حتی اگر آسیب کوچک باشد، باید مراقب بوده و از تکرار آن جلوگیری شود. برای این منظور، در ابتدا باید درمانی علامتی جهت کنترل درد صورت گیرد و سپس در خصوص بهبودی کامل اقدامات لازم صورت بگیرد تا تمامی فعالیت‌های طبیعی ستون فقرات به حالت اولیه خود بازگردانده شود.

 کمر درد مزمن

 کمر دردی  که بیش از یکماه از بروز آن می گذرد را کمر درد مزمن می نامند. کمر درد مزمن در واقع در اثر عدم درمان و یا مقاومت به درمان کمر درد حاد ایجاد می گردد.

بدیهی است که درمان به موقع و مناسب کمر درد حاد، همواره درد مزمن را به حداقل می رساند، درد مزمن کمر باید به عنوان یک علامت جدی تلقی شده و کلیه معاینات بالینی و آزمایشات پاراکلینیکی جهت بیماریهای سیستمتیک انجام گردد. به هر صورت درد کمر مستلزم یک بررسی دقیق و درمان مناسب توسط گروهی درمانگر، متشکل از پزشک، متخصصفیزیوتراپی ، متخصص روانپزشکی و…. میباشد.

بی‌میلی به رابطه جنسی

درد کمر در رابطه جنسی افراد تأثیرگذار است. نتیجه تحقیقی که توسط پژوهشکده پزشکی دانشگاه وین صورت گرفته حاکی از آن است که ۶۳ درصد مردانی که کمردرد دارند از ناتوانی جنسی رنج می‌برند. تمامی این مردان گفته‌اند که تا یک سال پیش از آغاز کمردرد چنین مشکلی نداشتند. بر اساس این تحقیق ۸۱ درصد مردان و ۹۱ درصد زنانی که گرفتار کمردرد هستند نسبت به رابطه جنسی بی‌علاقه‌اند. در این تحقیق هزار مرد و هزار زن داوطلب شرکت کردند که از درد مزمن ستون فقرات رنج می‌بردند.

تقویت عضلات کمر برای روابط جنسی

داشتن کمری سالم و قوی می‌تواند از اضطراب‌ها و نگرانی‌های مربوط به پیری جلوگیری کند. کمر درد، یکی از متداول‌ترین دردها در افراد میانسال است؛ اما با ورزش‌های مناسب و سالم می‌توان این مشکل را برطرف کرد. یک کمر خوش‌ریخته، نه تنها از صدمات احتمالی جلوگیری می‌کند، بلکه باعث راست شدن اندام‌ها و بهبود ظاهر نیز می‌شود.

ضخامت و شکل V کمری خوب دارای دو ویژگی است: ضخامت و شکل V. ضخامت کمر باعث می‌شود شانه‌ها به عقب برگردند و اندام‌ها شکل مناسب‌تری به خود بگیرند، همچنین سینه نیز دورتر و زیباتر به نظر خواهد رسید. شکل V کمر نشان می‌دهد که کمرتان باریکتر و شانه‌ها پهن‌تر هستند، که ویژگی‌های یک هیکل خوش‌فرم را نشان می‌دهد. همچنین به ماهیچه‌های زیر استخوان شانه نیز توجه کنید، زیرا معمولاً نادیده گرفته می‌شوند. این ماهیچه‌ها به تقویت شانه‌ها کمک می‌کنند و به آن‌ها ظاهری بهتر می‌بخشند.

 مدل گرفتن وزنه را تغییر دهید

در اینجا به نکاتی مخصوص تازه کارها و بدنسازان حرفه ای اشاره می کنیم که هنگام انجام تمرینات مربوط به کمر و پشت باید در نظر داشته باشند. خوب است که هنگام انجام این تمرینات طریقه ی گرفتن وزنه خود را گاه به گاه تغییر دهید. دو مدل گرفتن وزنه وجود دارد: مدل معکوس و مدل اُورهَند. بیشتر افراد منحصراً از مدل اورهند استفاده می کنند و از فواید ارزنده ی مدل معکوس غافل هستند.

چرا استفاده از مدل معکوس هنگام انجام تمرینات پشت و کمر اینقدر مهم است؟ زمانی که وزنه ها را با مدل معکوس می کشیم، بافت های ماهیچه هایتان بیشتر تحریک می شوند و عضلات به حرکات عادت نمی کنند.

این تحریک اضافی به خاطر این واقعیت است که مدل معکوس، انبساط و کشش را در هر حرکت بالاتر می برد. کشش و انبساط را هم در حرکات بالا بردن و هم در پایین آوردن وزنه بالاتر می برد. به علاوه عضلات پشت را درازتر می کند.

فواید دیگر گرفتن وزنه به حالت معکوس این است که می توانید تا حد امکان روی عضلات فشار بیاورید. این فشار در آخر حرکت برای همه ی نقاط بدن مهم است، اما در مورد حرکات مربوط به پشت این نیاز بیشتر می شود. وقتی از مدل معکوس استفاده می کنید، استفاده از عضلات دو سر بازو را هم بیشتر می کنید که باعث می شود کار بیشتری از بدن بکشید.

به طور خلاصه باید بگویم که خوب است هنگام انجام تمرینات پشت مدل گرفتن وزنه را در فواصل بین تمرینات تغییر دهید.

استراحت مناسب

یک ورزشکار متوسط باید بر اساس شدت و میزان برنامه تمرینی خود، هر هفته یک یا دو بار به تمرین کمر و پشت بپردازد. منطقی است که با افزایش شدت تمرینات، نیاز به زمان استراحت بین تمرینات نیز افزایش یابد. بهترین برنامه آن است که حداقل ۴۸ ساعت فاصله‌گذاری بین هر جلسه تمرین پشت را رعایت کنید. به خاطر داشته باشید که عضلات پشت از بزرگترین عضلات در بدن شما هستند. بنابراین، هنگامی که با شدت بالا بر روی آنها کار می‌کنید، نیاز به استراحت طولانی دارند.

در اینجا نکات اساسی در انجام تمرینات پشت و کمر را برای انجام تمرینات به بهترین حالت ممکن ذکر می کنیم. اگر تازه کار هستید، ۱۲ ستِ، ۸ تا ۱۲ حرکتی برای هر تمرین پشت حداقل یکبار در هفته انجام دهید. این ست ها را باید بین ۳ تا ۴ تمرین بگذارید. اگر می خواهید ماهیچه سازی کنید، ۳ تمرینِ ۴ حرکتی باید انجام دهید. اما اگر می خواهید بدنسازی کنید، ۴ تمرینِ ۳ حرکتی انجام دهید.

ورزشکاران حرفه ای تر می توانند بین ۱۲ تا ۱۶ ستِ ۸ تا ۱۲ حرکتی انجام دهند. بدن این ورزشکاران معمولاً سریعتر استراحت می کند و به این تمرینات عادت کرده است. اگر تازه کار هستید و بعد از ستِ دوازدهم احساس تازگی دارید، می توانید یک یا دو ستِ اضافه هم انجام دهید. به طور کلی ۹۰ ثانیه استراحت دادن به بدن بین هر ست ضروری است تا رفع خستگی شود.

این مقاله فقط برای  کسب اطلاع است و بدون دستور و مشورت پزشک خود درمانی نکنید و حتما با مشورت پزشک ورزش را شروع کنید

منبع: متخصص ارولوژی

مقالات مرتبط

لیزر تراپی

لیزر تراپی

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ بکارگیری لیزرهای کم توان، با توان

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ