کمردرد یک ناهنجاری اسکلتی ماهیچهای است که حدود ۸۰ درصد افراد در زندگی شان با آن مواجه میشوند. در طول زمان کمردرد ممکن است به مشکلی حاد، نیمه حاد، و مزمن تبدیل شود.
کمردرد مزمن
گاهی اوقات کمردرد، مزمن میشود و در مواردی بیمار حتی دچار ناتوانی و از کارافتادگی میشود. بهطور کلی به کمردردی که بیش از سهماه طول میکشد، کمردرد مزمن میگویند. علاوه بر مزمن شدن، عود علائم پس از بهبودی موقتی نیز ازجمله مشکلات برخی بیماران مبتلا به کمردرد است. بهطوری که گاهی بیمار بهمدت طولانی دورههایی از عود و فروکش چنین دردی را تجربه میکند. باید اذعان کرد که بحث کمردرد مزمن یکی از چالش های جدی در علم پزشکی محسوب میشود و تاکنون مطالعات و تحقیقات متعدد و گستردهای در زمینه علل ایجاد و نحوه درمان آن انجام شده است.
درمان کمردرد مزمن
مهمترین روش درمان کمردرد های مزمن عبارتست از
• تقویت عضلات کمر با استفاده از نرمش های خاص طبی
•تغییر روش زندگی : به این معنی که باید یاد بگیریم چگونه بایستیم، بنشینیم، چگونه اجسام را بلند کنیم، چگونه رانندگی کنیم و …
•گرم نگه داشتن کمر با پوشیدن لبای گرم یا بستن یک شال به دور کمر
•استفاده از دارو : درد مزمن ایجاد بی خوابی و بی تحرکی می کند و متعاقب آن فرد مضطرب و دچار افسردگی می شود. بوجود آمدن این حالت عصبی درد را بیشتر می کند. این یک سیکل معیوب است که موجب تشدید خودش شده و برای درمان باید شکسته شود. درد هم روی بدن و هم روی ذهن تاثیر می گذارد پس باید با روش های کنترل استرس و مشاوره روانشناسی وضعیت را بهتر کرد.
روش های دیگری هم برای درمان کمردرد وجود دارد که ممکن است در صورت ناموفق بودن درمان های ذکر شده پزشک معالج از آنها استفاده کند. این روش ها تاثیر ثابت و قابل اطمینانی در همه افراد ندارند. به زبان دیگر ممکن است در یک فرد تاثیر خوبی داشته باشند و در فرد دیگر بی فایده باشند. این روش ها عبارتند از استفاده از مانیپولاسیون کمر، طب سوزنی، بیو فیدبک، کشش و اولتراسوند.
اکثر کمردردها با روش های کلی ذکر شده بهبود می یابند و بندرت برای درمان کمردرد ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.
جهت مشاهده مطلب در مورد کمر درد و رابطه جنسی، اینجا را کلیک کنید.
منبع: ویکی پدیا , همشهری , ایران ارتوپد