تاریخ ۶ شهریور ۱۳۹۲
خار پاشنه پا (Heel Spur) عبارت است از به وجود آمدن یک زایده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد و مشکل در راه رفتن می شود. علت این بیماری می تواند وارد آمدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پا باشد، که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباط های کف پا شود.
علایم شایع خار پاشنه
علایم این بیماری درد در کف پاشنه پا به صورت خود به خودی یا در اثر فشار آوردن به پاشنه و کف پاست. همچنین این بیماری می تواند گاهی بدون هیچ گونه علامتی باشد.
پیشگیری از بروز خار پاشنه پا
از انجام فعالیت هایی که در زمان ابتلا به خار پاشنه پا باعث وارد آمدن فشار مداوم به پا می شوند، خودداری کنید.
کفشی بپوشید که در قسمت پاشنه، یک بالشتک پلاستیکی یا نمدی داشته باشد.
معمولاً با درمان محافظه کارانه قابل معالجه است. اگر درمان محافظه کارانه موفقیت آمیز نبود، خار پاشنه را غالباً می توان با جراحی معالجه کرد.
درمان خار پاشنه پا
درمان خار پاشنه پا به دو صورت عمل جراحی و عمل غیر جراحی است، درمان رایج خار پاشنه پا به صورت غیر جراحی است و کمتر از یک درصد بیماران نیاز به عمل جراحی دارند.
اکثر بیماران با تجویز داروهای ضد التهاب، قرص پروفن و سیکلوفناک بر اساس شرایط معده و سیستم گوارش و کبدشان و در برخی مواقع با تجویز کورتون در ناحیه خار پاشنه پا بهبود مییابند.
حرکات کششی و نرمشی، فیزیوتراپی، داروهای ضد التهاب و درمان دارویی را از جمله عواملی هستند که در بهبود بیماری در زمان اندک موثر است .قرار دادن پدهای سیلیکونی و ژلهای در داخل کفش نقش بالشتکی دارد و موجب کاهش فشار وارد شده بر کف پا میشود.
بیمار در زمان بیماری باید از ورزش و ایستادنهای طولانی اجتناب کند، ورزش میتواند باعث تشدید درد شود و بیمار در دوره درمان از ایستادنهای طولانی و ورزشهای سنگین باید دوری و با کم کردن اضافه وزن به بهبود بیماری کمک کند.
درمانهای سنتی مانند بطریهای پلاستیکی یخ زده، راه رفتن بر روی شیشههای خورد شده که داخل پارچه پیچیده شدهاند و سطح ناصاف به لحاظ علمی ثابت شده نیستند و کمکی به درمان خارپاشنه پا نمیکند.
درمان صحیح خار پاشنه پا میتواند از بروز مجدد آن پیشگیری کند، احتمال بازگشت خار پاشنه برای افراد چاق و افرادی که عوامل مستعد کننده را رعایت نمیکنند، وجود دارد.
منبع: بیتوته , وبلاگ دکتر فروغ