آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

پوکی استخوان بیماری خاموش

1

تاریخ ۶ مهر ۱۳۹۹

1

استخوان های بدن دائماً در حال تغییر هستند. هر روزه، سلول های استخوانی بنام استئوبلاست ها۲، کلسیم را به داخل استخوان حمل کرده و باعث قوی شدن آن ها می شوند.

سلول های استخوانی دیگری بنام استئوکلاست ها۳، باعث خروج کلسیم از استخوان شده و آنها را ضعیف و شکننده می سازند. انسان در سن ۲۰ سالگی قوی ترین استخوان ها را دارد.

اگر به عنوان ورزش، وزنه های سنگین بردارید، با افزایش سن استخوان های محکمی خواهید داشت ولی با افزایش سن، فعالیت استئوکلاست ها( استخوان خوارها) بیشتر از استئوبلاست ها ( استخوانسازها) می شود و باعث کمبود کلسیم در استخوان می شود.

بعضی افراد به شدت دچار پوکی استخوان می شوند، طوری که با کوچکترین ضربه استخوانشان شکسته و عوارض ناشی از آن باعث مرگشان می شود

اهمیت بیماری پوکی استخوان

 بیش از یک سوم افراد ۶۵ ساله یا مسن تر هر ساله سقوط می کنند و تقریباً یکی از هر ۱۰ سقوط منجر به آسیب جدی از جمله شکستگی لگن، و سایر شکستگی ها می شود.

علت اصلی شکستگی پوکی استخوان است اکثریت افراد مبتلا به پوکی استخوان خانم ها هستند و احتمال شکستگی ناشی از آن در طول زندگی بسیار بالاست .

پوکی استخوان بیشتر در خانم های یائسه دیده می شود اما مردان هم درصورت عدم تغذیه صحیح و فعالیت بدنی خوب ممکن است به این بیماری مبتلا شوند پوکی استخوان ، یک بیماری خاموش است زیرا بدون هیچ علامتی، کم کم بوجود می‌آید .

افراد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان

به طور تقریبی و با احتمال بسیار زیاد همه ما در معرض پدیده ناخوشایند پوکی استخوان قرار داریم.

افراد مسن در معرض ابتلای بیشتری به پوکی استخوان قرار دارند.

عارضه پوکی استخوان در نزد خانم‌ها بعد از سن یائسگی بسیار شایع است به ویژه اگر یائسگی زودرس در خانم‌ها ایجاد شده باشد.

تحریک بدنی و ورزش باعث استحکام استخوان‌ها در هر سنی می‌شود. عدم تحرک و استراحت زیاد باعث تحلیل استخوان‌ها و پوکی آن می‌شود و دردهای استخوانی را بیشتر می‌کند.

گاه پوکی استخوان در برخی از خانواده‌ها بیشتر دیده می‌شود. همچنین در بعضی نژادها مثل بعضی از نژادهای آسیایی این پوکی بیش‌تر است.

تغذیه نقش مهمی ‌در پوکی استخوان به عهده دارد. افرادی که کلسیم کافی در رژیم غذایی آنها وجود ندارد و یا ویتامین د کافی دریافت نمی‌کنند، در معرض ابتلای بالاتری هستند.

همچنین اثر مصرف سیگار، الکل و قهوه زیاد هم در پوکی استخوان ثابت شده است.

کسانی که خود سیگار می‌کشند یا همنشین سیگاری‌ها هستند، در معرض پوکی استخوان زودرس قرار دارند و زنانی که سیگار می‌کشند دچار پوکی استخوان شدیدتری می‌باشند.

استفاده طولانی از کورتون‌ها و یا داروهای ادرارآور می‌تواند باعث پوکی استخوان شود. البته باید دانست که مصرف یک یا چند آمپول کورتون در سال چنین اختلالی ایجاد نمی‌کند.

افرادی که از بعضی اختلالات هورمونی مشخص رنج می‌برند مثل پرکاری تیروئید و پاراتیرویید کم‌کاری غدد جنسی و بیماری کوشینگ در معرض ابتلای بالاتری برای پوکی استخوان هستند.

در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی  از پیشرفته ترین و بهترین روش های درمانی ازجمله روش مگنت تراپی برای درمان کلیه بیماران از جمله بیماران مبتلا به پوکی استخوان( استئوپروز) استفاده می شود.
  • خواننده گرامی :

  • پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “پوکی استخوان” مطالعه فرمایید

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ