آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

پوکی استخوان؛علل و درمان با ورزش

پوکی-استخوان+ورزش

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

پوکی-استخوان+ورزش

پوکی استخوان در بعضی افراد بیش از دیگران دیده می شود. تراکم و قدرت استخوان تحت تاثیر متغیرهای ژنتیکی و محیطی است. بطور معمول زنان بیش از مردان دچار پوکی استخوان می شوند

علل پوکی استخوان

مهمترین عللی که زمینه ساز بروز استئوپروز یا پوکی استخوان هستند عبارتند از :

 پیری و پوکی استخوان

استخوان یک بافت زنده است و در درون آن سلول های مختلفی فعالیت می کنند. دسته ای از این سلول ها بنام استئوبلاست Osteoblast مرتباً در حال استخوان سازی هستند و دسته ای دیگر بنام استئوکلاست Osteoclast وظیفه جذب استخوان را دارند. پس استخوان های بدن ما دائماٌ در حال جذب شدن و جایگزین شدن با مواد نو است.

در سنین جوانی استخوان بیشتر ساخته می شود تا جذب شود ولی حدوداً بعد از ۳۵ سالگی به ازای موادی که از استخوان برداشته می شوند مواد کمتری جایگزین می شوند و این فرایند موجب می شود که بتدریج مقدار ماده تشکیل دهنده استخوان و در نتیجه تراکم و استحکام آن کاهش یابد و موجب پوکی استخوان می شود .

بعد از سنین جوانی و با افزایش سن، کل توده استخوانی بدن کاهش یافته و خطر  پوکی استخوان و شکستگی افزایش میابد. در سنین یائسگی شدت پیشرفت روند از دست دادن تراکم استخوان، به ناگهان زیاد می شود بطوری که خانم ها در ده سال اول یائسگی ممکن است نیمی از تراکم استخوان های بدنشان را از دست بدهند.

 ژنتیک  و پوکی استخوان

در کسانی که سابقه خانوادگی شکستگی دارند، افراد لاغر اندام و افراد با پوست خیلی روشن احتمال استئوپروز یا پوکی استخوان بیشتر است.

تغذیه و پوکی استخوان

کاهش دریافت کلسیم و ویتامین دی از طریق مواد غذایی، موجب پوکی استخوان می شود.

عادات زندگی و پوکی استخوان

کسانی که کار پشت میز نشینی دارند و ورزش و فعالیت بدنی کمی دارند و کسانی که عادت به مصرف سیگار یا الکل دارند بیشتر مبتلا به پوکی استخوان می شوند.

  دارو و پوکی استخوان

مصرف  برخی از داروها می تواند موجب پوکی استخوان شوند.در کسانی که به علت ابتلا به سرطان تحت شیمی درمانی هستند پوکی استخوان بیشتر دیده می شود

درمان پوکی استخوان با ورزش

فردی که دچار پوکی استخوان است باید در یک برنامه ورزشی منظم شرکت کند:

پیاده‌روی به مدت ۴۵ دقیقه ۳ بار در هفته یا پیاده ‌روی هر روز به مدت ۳۰ دقیقه برای مبتلایان به پوکی استخوان توصیه می‌شود. می‌توان ۳۰ دقیقه را به سه قسمت ۱۰ دقیقه‌ای تقسیم کرد.

تمرین با وزنه سبک به طوری که فشار بیش از حد به  استخوان ها وارد نشود (مقدار وزنه توسط پزشک مشخص می‌شود).

ورزش های خاص ستون فقرات و افزایش قدرت شکمی.  برخی ورزش ها می توانند خطر شکستگی استخوان را افزایش دهند. در این مورد مشاوره با متخصص درمان پوکی استخوان (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی) ضروری است.

مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی افتخار دارد که با استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های به کار گرفته شده مانند روش  مگنت تراپی تا کنون درمان های موفقی را در اختیار کلیه بیماران عزیز از جمله مبتلایان به پوکی استخوان قرار داده است.

برای آشنایی با جلوگیری از پوکی استخوان بر روی لینک کلیک کنید

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ