تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
تقریباً تمام افراد در دوره ای از زندگی شان دچار علائم خفیف افسردگی می شوند که اغلب این وضعیت بر اثر از دست دادن شخص مورد علاقه، از دست دادن شغل و یا تشخیص یک بیماری مزمن در آن ها اتفاق می افتد. بیماران مبتلا به پارکینسون احتمال زیادی دارد که دچار افسردگی شوند زیرا این بیماری یک بیماری مزمن بوده و می توانند فرد را ناتوان و زمین گیر نماید. بیماری پارکینسون باعث می شود که بعضی از مواد شیمیایی، در مغز که با بروز افسردگی در ارتباط هستند کاهش پیدا نماید (مواد شیمیایی مثل سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین ). به همین خاطر بسیاری از تحقیقات پزشکی نشان می دهد که در بیماری پارکینسون احتمال بیشتری نسبت به سایر بیماری های مزمن وجود دارد که فرد دچار افسردگی شود.
تا حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماران مبتلا به پارکینسون دچار علایم خفیف تا متوسط افسردگی می شوند. افسردگی خفیف باعث می گردد که فرد احساس غمگینی، ناامیدی و بی تفاوتی نماید که ممکن است موقت بوده و واکنش های طبیعی نسبت به وضعیت های ناامید کننده زندگی روزمره باشد. در طرف دیگر طیف، افسردگی می تواند باعث بروز یک وضعیت شدید نا امیدی، کاهش اعتماد به نفس و یا میل به صدمه زدن به خود باشد و با تغییرات رفتاری مثل بی خوابی، بی اشتهایی، بی علاقگی به فعالیت های روزمره و انزوای اجتماعی همراه باشد. بعضی از بیماران مبتلا به افسردگی همچنین احساس اضطراب و ترس نیز دارند.
اگر فرد مبتلا به پارکینسون دچار افسردگی شده است. این مسئله را باید با پزشک خود در میان بگذارد، زیرا درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است . اغلب می توان افسردگی را با تنظیم داروهایی که فرد مصرف می کند برطرف نمود. بهبود وضعیت تحرک، رژیم غذایی و کیفیت خواب بیمار می تواند به درمان افسردگی کمک نماید. بسیاری از بیماران از مصرف داروهای ضد افسردگی نفع می برند.
مرکز توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی دارای پیشرفته ترین دستگاه ها از جمله دستگاه تحریک مغناطیسی مغز( TMS) جهت ارائه بهترین و موثرترین درمان ها برای بیماران عزیزاز جمله بیماران مبتلا به پارکینسون و افسردگی می باشد .
منبع : دکتر باقرپور