واریس که از ریشه لاتین Varix به معنای پیچ خورده ،گرفته شده به گشاد شدن سیاهرگ ها گفته میشود. واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود ۲۰-۱۰٪ جمعیت را مبتلا میکند. سیاهرگ های واریسی به صورت رگ های دراز، گشاد شده و پرپیچ و خم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده میشوند. بیشترین میزان شیوع واریس در زنان بین سن ۴۹-۴۰ سالگی برآورد شده است .
سیاهرگ های واریسی، در نتیجه اختلال عملکرد دریچه های موجود در سیاهرگ ها ایجاد میشوند. در حالت طبیعی، این دریچه ها از بازگشت خون در مسیر عکس ( به سمت پایین ) جلوگیری میکنند. ممکن است این دریچهها بر اثر عواملی مانند: بارداری، ترومبو فلبیت ، ضعف مادرزادی ، چاقی و یا ایستادن طولانی مدت، تحت کشش قرار گیرند.
وقتی دریچه ها ضعیف شده و دیگر قادر به بسته شدن طبیعی نباشند ، حوضچه هایی از خون در سیاهرگ ها ایجاد میشوند. در نتیجه سیاهرگ ها متسع و واریسی می شوند.
چون پیاز، ادرار آورى قوى است، مصرف آن در بیمارى ورم ساق پا كه بهبودش احتیاج به ادرار زیاد دارد مفید است.
مصرف یك حبه سیر صبح ناشتا، انواع ورم هاى پا را درمان مى كند. زیرا سیر خاصیت تصفیه كنندهء خون دارد.
براى درمان واریس جوشانده بنفشه فرنگى را به مقدار ٦٠ گرم در یك لیتر آب مصرف كنید. آب چغندر را اگر با گل ارمنى (نوعی خاک در ارمنستان) مخلوط كنند و نیم گرم كه هست روى ورم پا بمالند ورم پاها را خواهد خوابانید.
اگر آب لیمو را از رو، به پوست ساق پا بمالند و مالش دهند پاها را تقویت كرده و انواع واریس را معالجه مى كند. مالش پاها با آب لیمو از خارج باید توأم با نوشیدن آب لیمو از داخل باشد و باید هر روز آب ده تا پانزده لیمو را گرفته و نوشید.
آب لیمو تنها غذایى است كه از راه داخل بدن انواع واریس را معالجه مى كند.
كسانى كه پاهاى دردناك و حساس دارند باید حمام تیول (زیرفون) بگیرند و بعد از آن با آب لیموى تازه پاها را مالش دهند.
ضماد برگ چغندر با اسید بوریك جهت ورم پشت پا مفید است.
ضماد برگ تازه درخت چنار براى ورم زانو مفید است.
منبع: ویکی پدیا , وبلاگ دکتر فروغ