آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

نقرس و درمان آن

نقرس4

تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

نقرس یکی از انواع بیماری‌های التهابی مفاصل است که با درد همراه است. علت اصلی نقرس، افزایش سطح اسید اوریک در خون است. یکی از عواملی که منجر به افزایش سطح اسید اوریک می‌شود، مصرف زیاد مواد غذایی حاوی آمینواسید پورین است.

اسید اوریک اضافی در خون به صورت بلورهایی در مفاصل رسوب می‌کند و باعث قرمزی، تورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می‌شود. این علایم بیشتر در مفاصل انگشتان پا، پاشنه، قوزک پا، زانو و آرنج مشاهده می‌شوند.

تقریباً ۹۵ درصد مردان و ۵ درصد زنان مبتلا به نقرس می‌شوند. زنان قبل از دوران یائسگی نیز ممکن است در گروه خطر قرار بگیرند و به نقرس مبتلا شوند.

درمان های نقرس

۱) درمان با گیلاس وتوت فرنگی گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان نقرس بسیار مهم است. شما در حدود ۱۰ تا ۲۵ عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید. این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد.

۲) درمان با آب سبزیجات آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقرس می باشد. روزانه ۵۰۰ میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام ۱۰۰ میلی لیتر و آب هویج ۳۰۰ میلی لیتر) بنوشید.

۳) درمان با لوبیا آب لوبیا را بگیرید و هر روز ۱۵۰ میلی لیتر از آن را بنوشید.

۴) درمان با سیب سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های نقرس شناخته شده است. سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، ۱ عدد سیب مصرف شود.

۵) درمان با موز مصرف موز ۳ تا ۴ عدد در روز برای درمان نقرس پیشنهاد شده است.

۶) درمان با لیموترش ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در ۱ لیوان آب بریزید و ۳ بار در هفته میل کنید.

۷) درمان با میوه ۳ تا ۴ عدد میوه در روز مصرف کنید.

۸) درمان با غذاهای طبیعی میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه ها برای درمان نقرس بسیار مفید می باشد.

۹) درمان با آب ولرم

۱۰) درمان با حمام نمک دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم نمک را در آب داغ حل کنید.

۱۱) درمان با هوای تازه، ورزش کردن و کم کردن استرس

توصیه به افراد مبتلا به نقرس

– توصیه می‌شود آب به میزان ۲ تا ۳ لیتر در روز مصرف کنند. مخصوصاً قبل از خواب، حتماً یک لیوان آب بنوشند، زیرا این کار به کاهش سطح اسید اوریک کمک می‌کند.

– باید وزن خود را در محدوده‌ی ایده‌آل نگه دارند و تلاش کنند تا وزن ثابتی داشته باشند.

– در صورت داشتن اضافه وزن، باید وزن خود را کاهش دهند، اما به هیچ وجه گرسنه نمانند یا کمبود غذا را تحمل نکنند، زیرا کاهش سریع وزن می‌تواند منجر به افزایش سطح اسید اوریک و بدتر شدن نقرس شود. حداکثر میزان کاهش وزن مجاز در هفته ۵۰۰ گرم است.

– باید از مصرف غذاهای حاوی پورین خودداری کنند.

– بهتر است از استفاده اضافی روغن در غذا خودداری کنند.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ