آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

میلیوپاتی

4268_orig

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

 [sbu_post_image]

 

در حالت معمولی فضایی که در درون ستون مهره به نخاع اختصاص داده شده یعنی کانال نخاعی بیش از اندازه مورد نیاز نخاع است. در ابتدای تنگ شدن این کانال تا وقتی فشاری به نخاع وارد نشده مشکلی برای بیمار ایجاد نمی شود. وقتی شدت تنگی بیشتر شده و از اطراف بر روی نخاع فشار وارد شد علائمی ظاهر میشود. این فشار بر روی نخاع و ایجاد مشکلات در آن را میلوپاتی Myelopathy میگویند.

 

تشخیص میلیوپاتی

در یک مطالعه که بر روی ۴۲ بیمار انجام شده است مشخص شده که میلوپاتی گردنی که در آنها وجود داشته به مدت ۲ سال تشخیص داده نشده است. به عبارت دیگر بیماری میلیوپاتی دیر تشخیص داده می شود. همه این بیماران بعد از تشخیص بیماری تحت عمل جراحی قرار گرفتند. این مطالعه از این جهت مهم است که بررسی های قبلی نشان داده هرچه بیماری زودتر تشخیص داده شود نتایج درمانی آن بهتر خواهد بود. تشخیص میلوپاتی گردنی تنها در ۵ درصد بیماران در اولین ویزیت داده شده است.

 

علائم میلیوپاتی

میلوپاتی گردنی شایعترین نوع اختلال عملکرد در نخاع بالغین است.با افزایش سن به تدریج مفاصل ستون مهره گردنی دچار ساییدگی می شوند. به این روند اسپوندیلوز گردنی می گویند. در اسپوندیلوز گردنی جدای از ساییده شدن مفاصل گردنی، در اطراف این مفاصل استخوان اضافی ایجاد شده و رباط های اطراف این مفصل ها هم کلفت و ضخیم می شوند. این تغییرات موجب تنگ شدن کانال نخاعی گردنی و به دنبال آن افزایش فشار به نخاع می شوند. این فشار موجب اختلالاتی در عملکرد نخاع شده و علائمی را بوجود میاورد که به آن میلوپاتی گردنی می گویند.مهمترین علائم میلوپاتی گردنی درد مختصر گردن، اختلال در حس و حرکت اندام ها، اختلال در راه رفتن و در موارد شدیدتر اختلال در کنترل ادرار و مدفوع است.

 

درمان میلیوپاتی

میلوپاتی گردنی یک بیماری پیشرونده است و وقتی که علائم عصبی ایجاد شود بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. تحقیقات نشان داده است که این جراحی هر چه زودتر انجام شود نتیجه آن در بهبود علائم بیمار بهتر خواهد بود.در مطالعه انجام شده نشان داده شد که تنها تعداد کمی از بیماران در اولین ویزیت تشخیص داده می شوند. اولین ویزیت بیماران معمولا به توسط پزشک های عمومی انجام می شود. بیمار مبتلا به میلیوپاتی ممکن است در ویزیت های بعدی به متخصص ارتوپدی، نورولوژیست و یا متخصص جراحی اعصاب ارجاع داده شود. در بیمارانی که به توسط متخصصین داخلی اعصاب و جراحی اعصاب ویزیت شده اند احتمال تشخیص صحیح بیشتر بود است تا آنها که به توسط پزشکان عمومی و متخصصین ارتوپدی بررسی شده اند. این بررسی نشان داد که بیماران برای به دست آوردن یک تشخیص درست از این بیماری بطور متوسط ۵ بار ویزیت شده اند. محققین این مطالعه پیشنهاد میکنند که آموزش مداوم پزشکان عمومی و متخصصین ارتوپدی باید بطور موثرتری آنها را با علائم میلوپاتی گردنی آشنا کند تا بدین وسیله بتوان بیماری را هرچه زودتر تشخیص داده و زمینه درمان موثر آن را فراهم آورد.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ