آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

مراقبت از کمر درد

اختلالات اسکلتی عضلانی+پیشگیری

تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۲

[sbu_post_image]

برخی از افراد که دارای پشت ضعیفی هستند، اغلب به علت وضعیت نامناسب ایستادن، نشستن و خوابیدن و نیز وارد آوردن فشار بیش از حد به پشت خود، دچار دردهای عود کننده و مکرری می شوند. مراقبت های ذیل می تواند در حل مشکلات کمر درد کمک کننده باشد.

  • ایستادن و نشستن صحیح

برای بازنویسی شما:

باید به طور مستقیم ایستاده و پشت خود را صاف کنید. سرتان را به سمت جلو برگردانده و از قوز کردن اجتناب کنید. وقتی در حال نشستن در جلوی یک میز کار هستید، مطمئن شوید که ارتفاع میز به اندازه کافی بالا است و پاهای شما زیر میز فضای کافی دارند تا شما بتوانید به میز نزدیکتر شده و در حالی که پشتتان را صاف نگه می‌دارید، به راحتی کار خود را انجام دهید. هرگز بر روی میز خم نشوید و به سمت جلو تا میز افتاده نشوید. قوز کردن از جلوی شانه‌ها و پشت یک عامل مهم در بروز درد و سفتی عضلات پشتی است. بهتر است در یک وضعیت بی‌حرکت و برای مدت زمان طولانی قرار نگیرید، زیرا این می‌تواند منجر به درد و سفتی عضلات پشتی شود.

  •  پوشیدن کفش های مناسب

خانم هایی که دچار دردهای پشت و کمر هستند نباید از کفش های پاشنه بلند استفاده نمایند. این کفش ها باعث می شوند که قسمت پایین بدن آنان به سمت جلو هل داده شده و برای جبران آن مجبور گردند که انحنای پشت خود را به سمت عقب نگه دارند. به این ترتیب آنان فشار زیادی به ستون فقرات خود وارد می آورند. بهتر است کفش هایی را انتخاب کنیم که کف آنها سفت و سخت نباشد، زیرااین کفش ها ضرباتی را که در هنگام راه رفتن بر آنها وارد می آید به تمام اسکلت بدن انتقال می دهند و اغلب باعث تشدید مشکلات پشت و کمر می گردند. کفش هایی که دارای کف نرم هستند می توانند این ضربات را بگیرند.

  • رانندگی

در کلیه ی افرادی که به مدت طولانی رانندگی می کنند، پشت درد و کمر درد شایع است. در سال های اخیر کارخانه های سازنده ی اتومبیل توجه زیادی به طراحی صندلی های اتومبیل کرده اند تا باعث شوند که رانندگی راحتتر انجام شده و از فشارهایی که به پشت وارد می آید کاسته شود. مناسب ترین صندلی های اتومبیل آنهایی هستند که دارای قسمتی قابل تنظیم برای محافظت از پشت و کمر، بالا و پایین بردن صندلی و تغییر دادن زاویه آن باشند تا هر راننده ای با توجه به قد و اندام خود آن را تنظیم نماید.

  • طرز صحیح نشستن

بسیاری از صندلی‌ها به خوبی طراحی نشده‌اند و این می‌تواند مشکلاتی را برای پشت و کمر شما ایجاد کند. صندلی‌های کوتاه که پشتی کوتاه و بدون محافظ کمر دارند، می‌توانند فشار زیادی بر پشت و کمر ایجاد کنند. بنابراین، برای راحتی بیشتر، بهتر است بر روی یک صندلی صاف که دارای محافظ در قسمت کمر است و گودی کمر را تا حدودی پر می‌کند، بنشینید. این نوع صندلی می‌تواند بهترین پشتیبانی را برای پشت و کمر فراهم کند و فشار روی این مناطق را کاهش دهد.

  • درست حرکت کردن

خم شدن به جلو و حرکات پیچشی همراه با حمل کردن اشیای سنگین، باعث فشار آوردن بیش از حد به ستون فقرات شده و ایجاد مشکلات پشت و کمر می کند. در هنگام قدم زدن، بدن خود را صاف نگه دارید، از بلند کردن یک شیء و حمل آن به مدت طولانی با یک دست اجتناب کنید.

  •  بلند کردن صحیح بار و اشیاء

هنگام بلند کردن بار، توصیه می‌شود کمر خود را خم نکنید و به جای آن، بار را با استفاده از نیروی پاهایتان بلند کنید. هرگز با کمر خمیده بار را بلند نکنید. برای بلند کردن بار، پاهایتان را به عرض شانه باز کنید و پای چپ را کمی جلوتر از پای راست قرار دهید. زانوها را خم کنید و بار را به شدت و به نزدیکی بدنتان بگیرید. پشت خود را صاف نگه داشته و با استفاده از نیروی پاها، بار را بلند کنید. این روش به نام “کینتیک” شناخته می‌شود.

هنگام بلند کردن و حمل بار، از پیچاندن کمر به طرفین اجتناب کنید. بارهای سنگین را به تنهایی بلند نکنید. استفاده از دستگیره‌هایی با شکل D می‌تواند به شما امکان بدهد به طور نرم و با استحکام روی سطوح ناهموار زاویه بگیرید و حرکت کنید. این نوع دستگیره به طور قابل توجهی کمردرد، خستگی، توالی‌ها و سایر آسیب‌های ناشی از فشارهای مکرر را کاهش می‌دهد.

  • وضعیت مناسب بدن در هنگام انجام کار

بهترین وضعیت برای کمر در هنگام پرداختن به کار، حفظ شکل طبیعی ستون مهره ها است. شکل طبیعی ستون مهره ها مشابه S کشیده است. در هنگام کار پشت و گردن خود را تا حد امکان صاف نگه دارید.

  • وضعیت مناسب بدن در هنگام خواب

بسیاری از افراد در رختخواب خود دچار کمردرد یا پشت درد می شوند. این امر اغلب به این خاطر است که تختخواب آنها فاقد تشک های استاندارد بوده و در قسمت هایی از بدن که وزن آنها بیشتر است، تشک دچار فرورفتگی و گودی می شود. تشک خواب باید از نوعی انتخاب شود که رویه ی آن به ضخامت حداقل دو سانتیمتر و نسبتاً سفت باشد و به آسانی دچار فرورفتگی و گودی می شود. تشک خواب باید از نوعی انتخاب شود که رویه ی آن به ضخامت حداقل دو سانتیمتر و نسبتاً سفت باشد و به آسانی دچار فرورفتگی نگردد. (حالتی بین نرم و سفت که تمایل بیشتری به سفتی دارد). لزومی ندارد تشک زیاد سفت و سخت باشد. گذاشتن چندین بالش زیر سر کار غلطی است ، همانطور که بدون بالش خوابیدن کاری غیر صحیح است. باید سعی کنید گردن شما حالت صاف خود را در هنگام خواب حفظ کند.

برای آشنایی با ” بهترین درمان کمر درد ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: کتاب درمان آسان کمردرد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ