تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
از هر سه زن یک نفر به پوکی استخوان مبتلا میشود. از هر هشت مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا میشوند، زنان در هر سنی ۴-۵ برابر بیشتر از آقایان دچار شکستگی استخوان میشوند که به دلیل ظریف بودن و تراکم کمتر استخوان زنان است.
عوامل پوکی استخوان
کمبود کلسیم و فسفر در رژیم غذایی و پوکی استخوان
سطح پایین استروژن پس از یائسگی و پوکی استخوان
کاهش فعالیت با افزایش سن و پوکی استخوان
استعمال دخانیات و اعتیاد به الکل و پوکی استخوان
کمبود ویتامین ها به ویژه ویتامین دی و پوکی استخوان
وزن پایین تر از ۵۰ کیلوگرم و پوکی استخوان
پرکاری تیرویید و پوکی استخوان
سرطان و پوکی استخوان
علائم پوکی استخوان
پوکی استخوان و تغییر شکل ستون فقرات
پوکی استخوان و کاهش قد و بروز شکستگی حتی با ضربه های خفیف
علل تشدید کننده پوکی استخوان
کم تحرکی و استفاده از رژیم غذایی نامناسب و کمبود کلسیم شدید می تواند تشدیدکننده این بیماری باشد.
پیشگیری از پوکی استخوان
حرکات ورزشی ، استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و مصرف ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب می تواند در کاهش ابتلای به پوکی استخوان تاثیر بسزایی داشته باشد.
همچنین آب گوجه فرنگی برای مقابله با بیماریهای استخوانی مفید است. نوشیدن دو لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوانها را تقویت میکند و برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.
برای پیشگیری از پوکی استخوان هر روز مواد غذایی حاوی کلسیم، به خصوص شیر و لبنیات ماست،کشک و پنیر، انواع کلم ، برگ های تربچه، جعفری ، بادام، فندق ، کنجد، پرتقال استفاده نمایید میزان کلسیم روزانه برای بزرگسالان بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم است . هر لیوان شیر بزرگ دارای ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است
شیر منبع خوبی برای کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان است اما از اضافه کردن چای، پودر نسکافه ، پودر کاکائو و قهوه به شیر اجتناب کنید چون جذب کلسیم را کم می کند.
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی افتخاردارد که با استفاده از پیشرفته ترین و بهترین روش های درمانی ازجمله روش مگنت تراپی تا کنون درمان های موفقی را در اختیار کلیه بیماران عزیز از جمله بیماران مبتلا به پوکی استخوان( استئوپروز) قرار داده است.
-
خواننده گرامی :
- پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “پوکی استخوان” مطالعه فرمایید