تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
قسمت پایینی کمر که از زیر دندهها شروع میشود، ناحیه کمری نامیده میشود. دردهای این قسمت میتوانند بسیار شدید شده و باعث شوند هر نفر چند روز از محل کار خود غیبت کند. خوشبختانه در اکثر موارد، این دردها به فاصله چند روز بهبود پیدا میکنند، در غیر این صورت روش های موثری برای درمان این دردها وجود دارد.
تاثیر شغل بر کمردرد
اگر شغل شما شامل بلند کردن، کشیدن یا حرکت دادن اجسام سنگین است، حتما کمرتان در معرض آسیب دیدگی است. اگر چه در مشاغلی هم که اشخاص مجبورند تمام مدت روز را پشت صندلی بنشینند، کمر درد شیوع زیادی دارد. به خصوص اگر صندلی شما راحت نباشد یا میزتان ارتفاع مناسبی نداشته باشد، احتمال ظاهر شدن کمر درد وجود دارد.
کیف نامناسب و کمردرد
با این که شما بند کیف تان را روی شانه خود میاندازید، اما این قسمت پایینی کمر است که درد را تحمل میکند. بنابراین هر چه قدر وزن کیفی که حمل میکنید بیشتر باشد، به همان اندازه احتمال آسیب دیدن و کمردرد افزایش پیدا میکند. اگر مجبورید هر روز وزن زیادی را به اطراف بکشید، بهتر است از کیفهای چرخدار استفاده کنید تا میزان فشار به مهرهها به کمترین حد ممکن برسد.
ورزش کردن نادرست و کمردرد
فشار سنگین در باشگاههای بدنسازی یا در حین انجام هر ورزشی میتواند باعث کشیدگی عضلات و ظهور دردهای کمر شود. به خصوص اگر یک فرد برای مدتی بدون حرکت باشد و ناگهان حرکت بدنی سنگین انجام دهند، احتمال دچار شدن به کمردرد افزایش پیدا میکند.
شیوه ایستادن یا نشستن نامناسب و کمردرد
زمانی که پدرها و مادرها به ما تذکر میدادند، درست بنشینیم یا درست بایستیم، بیش از همه چیز به فکر سلامتی ما بودند. در هنگام نشستن شما باید شانههای خود را به عقب بدهید، پاهایتان روی زمین قرار بگیرد و از کمرتان پشتیبانی خوبی صورت بگیرد. در حالت ایستاده هم تمام وزن بدن باید روی دو پای شما تقسیم شود.
فتق دیسک کمر و کمردرد
دیسک بین مهرهای یک ماده ژلاتینی نسبتا نرم است که فشارهای وارد شده روی مهرهها را به طور یکنواخت پخش میکند، حرکت مهرهها روی یکدیگر را آسان کرده و باعث خم و راست شدن یا چرخش کمر میشود. یک حرکت ناگهانی یا برداشتن اجسام سنگین ممکن است باعث آسیب رسیدن به این ناحیه و فتق دیسک بین مهرهای شود. فتق اغلب به طرف پشت یا چپ و راست اتفاق میافتد و باعث انتشار درد به پای همان طرف یا طرف مقابل میشود. عوامل ایجاد دردهای مزمن چند عامل وجود دارند که میتوانند باعث ظهور دردهای مزمن شوند
تنگی مجرای نخاعی و کمردرد
این حالت باعث میشود فضای محدوده اطراف نخاع کاهش پیدا کند که به این ترتیب فشار زیادی به عصبهای این ناحیه وارد میشود و باعث درد در ناحیه کمر می شود.
اسپوندیلیت انکیلوزان و کمردرد
اسپوندیلیت انکیلوزان یکی از انواع بیماری های التهابی مفاصل است که شایع ترین آن ها روماتیسم مفصلی ( آرتریت روماتوئید ) می باشد. در این بیماری مفاصل بین مهره های ستون فقرات و همچنین مفاصل بین ستون فقرات و لگن دچار التهاب می شوند که حرکت دادن آن ها درد شدیدی به همراه دارد.
منبع : مجله پزشکی مادر