تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
فتق دیسک کمر اغلب در نتیجه سایش تدریجی در اثر بالا رفتن سن و ایجاد شکاف هایی که در اثر تغییر شکل دیسک ها رخ می دهد، ایجاد می شود. با افزایش سن ، دیسک های ستون فقرات مقداری از محتوای آب موجود در بافت خود را از دست می دهند و این امر سبب کاهش انعطاف پذیری شده و آنها را مستعد ترک خوردگی یا شکستن حتی با کوچکترین فشار یا پیچ خوردگی می سازد.
اغلب افراد مبتلا دلیل مشخصی برای بیماری خود نمی یابند. گاهی اوقات فشار به عضلات کمر برای بلند کردن اشیا بزرگ و سنگین ، به جای روش صحیح آن یعنی استفاده از پاها و عضلات ران می تواند سبب فتق دیسک کمر شود. همچنین پیچ خوردگی و دوران حین بلند کردن اشیا نیز می تواند از علل دیگر آن باشد. دلیل دیگر که البته به ندرت اتفاق می افتد ضربه به کمر است مثلا افتادن روی زمین از ناحیه کمر.
چندین عامل می توانند شما را مستعد ابتلا به فتق کمر سازند:
سن: فتق دیسک کمر در سنین میانسالی به خصوص ۳۵ تا ۴۵ سالگی شایع است که مرتبط با تغییر شکل دیسک ها در اثر بالا رفتن سن است.
کشیدن سیگار: استفاده از تنباکو ریسک ابتلا به فتق دیسک کمر ر افزایش می دهد و دلیل آن هم کاهش سطح اکسیژن در خون شما و در نتیجه محرومیت بافت های بدن از مواد مغذی حیاتی است.
قد: بلند قد بودن ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. به نظر می رسد مردان بلندتر از ۱۸۰ و زنان بلندتر از ۱۷۰ سانتیمتر ریسک بالاتری خواهند داشت.
مشاغلی که به کمر فشار می آورند: افرادی که به دلیل شغل خود مجبور به بلند کردن ، هل دادن ، کشیدن اشیا سنگین یا خم شدن و چرخش مداوم بدن خود هستند مستعد ابتلا به این بیماری می باشند همچنین مشاغلی که فرد در آن مدت طولانی به صورت نشسته یا ایستاده بدون حرکت قرار می گیرد.