تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
شکستگی استخوان بازو به عنوان یکی از شکستگیهای رایج در بدن محسوب میشود، به طوری که یک بیستم شکستگیهای استخوانی در بازو رخ میدهد. عامل اصلی این شکستگیها، ضربه یا ضربه زدن با دست به زمین است. همچنین، علل دیگری نیز میتواند شامل تصادفات خودرویی و سقوط از ارتفاع باشد. درمان شکستگیهای تکتک استخوان بازو ممکن است با استفاده از روشهای غیرجراحی انجام شود و در برخی موارد، ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد.
شکستگی تنه استخوان بازو در اغلب موارد بدون مشکل خاصی بهبود میابد. با این حال ممکن است عوارضی بوجود آید که مهمترین آنها عبارتند از
آسیب عصبی
تقریباً ده درصد از شکستگیهای تنه استخوان بازو منجر به آسیب عصب رادیال میشود. عصب رادیال در قسمت میانی و دورتر از استخوان بازو واقع شده و به همین دلیل، در هنگام شکستگی، احتمال آسیب به این عصب بسیار بیشتر است. علامت اصلی آسیب عصب رادیال فلج شدن عضلات بالا بردهکننده (اکستنسور) مچ و انگشتان دست است، به عبارت دیگر، بیمار قادر نیست مچ و انگشتان دست خود را به طرف بالا ببرد. آسیب عصب رادیال همچنین میتواند منجر به کاهش حس لمس در پشت دست شود.
درمان آسیب و فلج عصب رادیال پس از شکستگی بازو شامل صبر و شکیبایی است. بسیاری از این آسیبها به نوعی نوروپارکسی هستند و به طور خودبخود بهبود مییابند. در صورتی که پس از گذشت مدت زمان مشخصی تجویز شده، تغییرات بهبودی مشاهده نشود، پزشک ممکن است به جراحی روی آورد. در جراحی، منطقه ممکن آسیب عصب را مشخص میکنند و در صورت بریدگی، ترمیم آن انجام میشود.
اگر به هر دلیلی ترمیم عصب غیرممکن باشد، روش دیگر درمان انتقال تاندون است. در این روش، جراح تاندونهایی را که به عضلات بالا بردهکننده دست متصل هستند تغییر میدهد و سعی میکند توانایی انجام حرکاتی را که دست قادر به انجام آنها نیست، به دست بازگرداند.
جوش نخوردن شکستگی استخوان
گاهی بعد از گذشت زمان لازم شکستگی جوش نمیخورد. جوش نخوردن شکستگی میتواند هم در درمان غیر جراحی و هم در درمان جراحی اتفاق بیفتد. درمان جوش نخوردن شکستگی استخوان بازو عمل جراحی و پیوند استخوان است. معمولا همراه با پیوند استخوان، محل شکستگی با پلاک فیکس میشود و یا اگر قبلا از پلاک برای درمان شکستگی استفاده شده است ولی محل شکستگی حرکت میکند، پلاک تعویض میشود.
بد جوش خوردن شکستگی استخوان
در درمان غیر جراحی شکستگی تنه استخوان بازو معمولا قطعات شکسته شده بصورت کاملا دقیق در کنار هم جوش نمیخورند ولی این وضعیت معمولا تغییری در ظاهر بازو ایجاد نمیکند. کوتاه شدن حتی چند سانتیمتری بازو هم معمولا مشکلی در عملکرد اندام فوقانی ایجاد نمیکند.
عفونت استخوان
عفونت استخوان در بیشترین موارد در شکستگیهای باز تنه استخوان بازو رخ میدهد. احتمال عفونت در بیمارانی که برای درمان شکستگی اقدام به جراحی کردهاند، بیشتر از بیمارانی است که از روشهای غیرجراحی برای درمان استفاده شده است. علائم عفونت معمولاً با قرمزی و تورم در محل شکستگی بازو آغاز میشود و سپس در مدت زمانی کوتاه، ترشحات چرکی از محل عفونت خارج میشود.
ممکن است بیمار علائم عمومی مانند تب هم داشته باشد. درمان این عارضه معمولا استفاده از آنتی بیوتیک تزریقی و عمل جراحی است. در حین جراحی بافت های مرده از بازو خارج شده و ممکن است نیاز باشد تا پلاک یا میله داخل استخوانی بیمار خارج شده یا تعویض شود.
منبع : ایران ارتوپد