آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

علت برجستگی شست پا یا هالوکس والگوس

File_20124161021143

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

اگر شست  پا دچار انحراف شود به آن هالوکس والگوس می گویند. هالوکس والگوس در خانم ها بیشتر دیده می شود. این حالت زمینه ارثی دارد و در بالغین عوامل محیطی مثل کفش تنگ و پاشنه بلند آن را تشدید می کند.اما نوعی از آن که در جوانتر ها دیده می شود کمتر به کفش تنگ  ارتباط دارد.در برخی از بیماری ها مثل فلج مغزی هالوکس والگوس بیشتر دیده می شود.

علت برجسته شدن شست پا یا هالوکس والگوس

این بیماری ممکن است زمینه خانوادگی داشته باشد. بیمار ممکن است همین مشکل را در پدر یا مادر یا خواهر و برادر خود هم ببیند. پوشیدن کفش نامناسب مثل کفش هایی با پنجه تنگ و باریک و کفش های پاشنه بلند از مهم ترین علل ایجاد کننده این بیماری است. متاسفانه ۹۰ درصد زنان کفش هایی می پوشند که برایشان تنگ است.

کفش تنگ همچنین می تواند مشکلات عدیده دیگری مثل انگشت چکشی، میخچه یا هالوکس ریجیدوس را هم ایجاد کند. انحراف شست موجب می شود مفصل متاتارسوفالاتژیال Metatarsophalangeal یعنی مفصلی که شست را به کف پا متصل می کند به طرف داخل برجسته شده و یک برآمدگی در سطح داخلی پنجه پا بوجود آید. به این برجستگی بونیون Bunion می گویند.

گاهی بر اثر فشار کفش بر روی این برجستگی روی آن قرمز و دردناک می شود. هرچه این برجستگی بزرگتر می شود راه رفتن هم برای بیمار مشکل تر می شود. بتدریج انگشت شست به طرف انگشت دوم منحرف شده و حتی ممکن است به زیر آن برود. پوست زیر پنجه پا بتدریج کلفت و دردناک می شود. ممکن است بر اثر فشار شست، انگشت دوم هم منحرف شود و به روی انگشت سوم برود. با شدید شدن انحراف شست، راه رفتن دشوار شده و بیمار دچار لنگش می شود، درد مزمن شده و ممکن است سائیدگی مفصل بوجود آید. انحراف شست پا ممکن است در سنین نوجوانی و در حدود سنی ۱۵-۱۰ سال بخصوص در دختران بوجود آید.

درمان هالوکس والگوس

 اغلب موارد انحراف شست پا بدون نیاز به عمل جراحی قابل درمان هستند. پزشک ارتوپد معمولاً در ابتدا سعی می کند بدون انجام عمل جراحی این عارضه را درمان کند و تنها در صورت عدم موفقیت، ممکن است تصمیم به استفاده از جراحی بگیرد. طبق یک قاعده کلی اگر انحراف شست پا درد نداشته باشد لزوما نیاز به عمل جراحی ندارد. حتی در مواردی که این انحراف همراه درد باشد در بسیاری اوقات می توان با پوشیدن کفش مناسب درد را از بین برد.

منبع: وبلاگ دکتر دقاق زاده , ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ