آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

علائم و درمان پارگی تاندون دست

2414_orig

تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

تاندون یا وتر از بافت‌های فیبر مانند است که عضله را به استخوان متصل می‌کند و توانایی مقاومت دربرابر کشش را دارا است. تاندون ها مانند رباط ها از کلاژن ساخته شده‌اند و تفاوت آنها در این است که رباط استخوانی را به استخوان دیگر متصل می‌کند

آسیب های تاندون انگشت

شایع‌ترین آسیب‌هایی که تاندون‌های دست ممکن است متحمل شوند، پارگی تاندون‌ها هستند و علت شایع‌ترین پاره شدن آنها، صدمات ایجاد شده توسط اجسام تیز و برنده مانند چاقو، شیشه یا لبه‌های تیز فلزی است.

از آنجا که در انگشتان دست، اعصاب به طور نزدیک به تاندون‌ها قرار دارند، در بسیاری از موارد آسیب تاندونی، عصب نیز آسیب می‌بیند. همچنین، در بیماری آرتریت روماتوئید، تاندون‌های فلکسور ضعیف می‌شوند و ممکن است بدون نیروی زیادی به آنها وارد شود، پاره شوند.

علائم پارگی تاندون دست

 مهمترین آنها عبارتند از

• ناتوانی در حرکت دادن مفصل انگشت
• باز ماندن انگشتی که تاندون آن پاره شده است
• درد در هنگام خم کردن انگشت
• زخم در سطح کفی انگشت
• تورم خفیف روی مفصل انتهایی انگشت در سطح کفی
• درد در حین لمس قسمت کفی انگشت

تشخیص پارگی تاندون دست

هرگونه آسیبی در دست باید به یک پزشک معالج نشان داده شود. اغلب بیماران در ابتدا فکر می‌کنند که آسیب دیده شان در دست یا انگشت‌هایشان نیمه‌جدی است و بهبود خواهد یافت. اما پس از مدتی که بهبودی را مشاهده نمی‌کنند، به متخصص ارتوپدی مراجعه می‌کنند. متأسفانه، این تأخیر ممکن است منجر به عواقب جبران‌ناپذیر در دست شود. اینکه بتوانید بعد از یک ضربه، انگشت خود را خم و راست کنید، به هیچ وجه نشانه سلامت تاندون‌های دست شما نیست. حتی در صورت وجود آسیب در تاندون فلکسور سطحی انگشت یا تاندون اکستانسور انگشت، ممکن است بتوانید انگشت خود را خم و راست کنید. بنابراین، هرگاه دستتان پس از یک ضربه هرگونه ناراحتی نشان داد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

درمان پارگی تاندون دست

درمان پارگی تاندون‌های انگشتان در اکثر موارد نیاز به جراحی دارد. انجام جراحی به طور سریع تر نتایج بهتری را به همراه دارد. در طی جراحی، پزشک تاندون‌ها را در کنار یکدیگر قرار داده و آنها را با بخیه متصل می‌کند. پس از اتمام عمل جراحی، دست به یک آتل گچی قرار می‌گیرد تا حمایت شود. دستورات پزشک ارتوپد درباره تعویض پانسمان، نگهداری آتل، حرکت یا عدم حرکت انگشتان بعد از جراحی بسیار اهمیت دارد و برای دستیابی به نتایج مطلوب باید به دقت رعایت شود. جراحی تاندون‌های دست نیازمند همکاری نزدیک بیمار با پزشک است و بدون رعایت دقیق و کامل توصیه‌های پزشک، نتیجه مطلوب از جراحی به دست نخواهد آمد.

منبع: ویکی پدیا , وبلاگ دکتر فروغ

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ