Chiropractor-Neck-Pain

امروزه دردهای مفصلی و بیماری های استخوانی شایع تر از هر زمان دیگری است.با وجود رایانه و خودرو و تلفن همراه و انواع و اقسام لوازمی که هر روز مجبور به استفاده مداوم از آن ها هستیم اغلب ما از فشاری که به مفاصل بدن و مهره های ستون فقرات خود می آوریم غافل هستیم و وقتی به فکر می افتیم که دردهای موضعی به سراغمان می آید.

مانند هر عارضه دیگری، این دردها قابل پیشگیری است اما باید بدانیم که این عوارض نه فقط با دارو بلکه با تغییر روش زندگی بهبود پیدا می کند. یکی از شایع ترین آرتروزها در کشور ما آرتروز گردن است که در درازمدت و طی سال های طولانی بر اثر فشار روی مهره های گردنی بروز پیدا می کند و اصلاح شیوه زندگی یکی از مهم ترین راهکارهای رفع آرتروز گردن است .

علائم آرتروز گردن

آرتروز گردن بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می شود. درد  آرتروز گردن معمولا در پشت سر و گردن و بین دو کتف حس می شود.درد آرتروز گردن بخصوص بعد از مدتی بی حرکت بودن سر ایجاد می شود.

مثلا وقتی فرد مبتلا به آرتروز گردن بعد از مدت طولانی کتاب خواندن یا کار با کامپیوتر یا نوشتن می خواهد سرش را به طرفین بچرخاند احساس می کند گردنش خشک شده و حرکت دادن آن مشکل و دردناک است.

از مشخصات  بیماری آرتروز گردن ایجاد استخوان های اضافی در اطراف مهره ها است که به آن ها استئوفیت می گویند. گاهی اوقات این استئوفیت ها در مسیر ریشه های عصبی که در حال خروج از کانال نخاعی هستند ایجاد می شوند.

در این صورت ممکن است علائم فشار به ریشه های عصبی بصورت درد انتشاری در اندام فوقانی، علائم حسی و یا حرکتی هم ایجاد شود

علل آرتروز گردن

 آرتریت‌ (التهاب‌ مفصل‌) و آرتروز گردن

صدماتی‌ مثل‌ تصادفات‌ اتومبیل‌ که‌ باعث‌ به‌ جلو پرتاب‌ شدن‌ و سپس‌ به‌ عقب‌ برگشتن‌ ناگهانی‌ گردن‌ و ایجاد آسیب‌ می‌شوند و آرتروز گرد

صدمات‌ ورزشی‌ و آرتروز گردن

زمین‌ خوردن‌ و سقوط‌ و آرتروز

رشد غیرطبیعی‌ استخوان‌ که‌ گاهی‌ در سنین‌ پیری‌ رخ‌ می‌دهد و آرتروز گردن

64563543

 عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ آرتروز گردن

 سن‌ بالای‌ ۶۰ سال‌ و آرتروز گردن

صدمه‌ به‌ گردن‌ و آرتروز گردن

آرتروز گردن در خانم های خانه دار

خانم های خانه‌دار که به هنگام انجام کارها منزل سر خود را به سمت پایین به مدت طولانی نگه‌ می‌دارند در معرض ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند. زمان بروز آرتروز گردن بعد از 40سالگی است و این در حالی است که درصورت رعایت نکردن نکات ایمنی در فعالیت‌های روزانه، سن ابتلا به آرتروز گردن کاهش می‌یابد

تشخیص آرتروز گردن

پزشک از رادیوگرافی برای کمک به تشخیص بیماری آرتروز گردن کمک می گیرد. در رادیوگرافی مهره های گردنی دیده می شود که فاصله بین مهره ها کاهش یافته است.

استخوان های اضافه یا استئوفیت ها در لبه های مهره ها دیده می شوند. این تغییرات در مفاصل پشتی بین مهره ( فاست Facet) هم دیده می شود.

پیشگیری از آرتروز گردن

به افرادی که از رایانه بسیار زیاد استفاده می کنند، توصیه می‎شود برای پیشگیری از آرتروز گردن هر نیم ساعت یک بار از جای خود بلند شده و ورزش های مرتبط به گردن و شانه را انجام دهند تا عضلات از خشکی و گرفتگی خارج شوند.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است . به افرادی که با رایانه سرو کار دارند و یا کاری دارند که دایم گردنشان تحت فشار است  توصیه می شود برای پیشگیری از آرتروز گردن نباید در درازمدت گردنشان را تحت فشار قرار دهند.

به طور معمول کاربران رایانه زمان را به هنگام کار از دست می دهند و متوجه گذشت زمان نمی شوند بنابراین بهتر است هرچند دقیقه به خودشان حرکتی بدهند، به سر و گردن خود کمی استراحت دهند، سعی کنند با تقویت عضلات گردنی مانع بروز آرتروز گردن شوند.

توجه داشته باشید که این افراد در طولانی مدت در معرض ابتلا به پیری زودرس مفصلی قرار می گیرند و این عارضه درمانی ندارد.

بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از آرتروز گردن این است که استراحت کوتاه در ساعات کار را به تناسب در برنامه خود داشته باشند و گاهی محل صفحه کلید، نمایشگر و صندلی خود را تغییر دهند.

ممکن است افراد در حین مطالعه کردن و تماشای تلویزیون سر خود را بالا بگیرند. در این وضعیت فشاری که به ماهیچه ها وارد می شود ممکن است باعث انقباض آن ها و بروز درد در ناحیه گردن شود.

برای پیشگیری از آرتروز گردن  هنگام استراحت بهتر است از بالش هایی استفاده شود که فرد روی آن راحت است چرا که قانون خاصی در خصوص بالش به هنگام خواب و استراحت وجود ندارد و تجربه می تواند به فرد در این خصوص کمک کند.

  • خواننده گرامی :

  • پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “آرتروز گردن” مطالعه فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ