تاریخ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
شکستگی های ساعد در هر سنی ایجاد میشوند با این حال خصوصیات این شکستگی ها در بچه ها قدری با بزرگسالان تفاوت دارد.
بیشترین علت شکستگیهای ساعد معمولاً زمین خوردن است. وقتی یک کودک زمین میخورد، دستش را به جلوی بدن خود میبرد و آن را به عنوان حائلی بین خود و زمین قرار میدهد. این باعث میشود که نخستین نقطه برخورد با زمین کف دست باشد. نیروهایی که از زمین به دست کودک وارد میشود، به طور غیرمستقیم به ساعد او منتقل میشود و باعث شکستگی استخوانهای ساعد میشود.
در این شکستگی ها ممکن است هر دو استخوان رادیوس (زند زبرین) و اولنا (زند زیرین) و یا یکی از آنها دچار شکستگی شوند. استخوان به دو قطعه بالایی و پایینی تقسیم میشود. گرچه این شکستگی میتواند در هر قسمتی از ساعد ایجاد شود ولی معمولا در محل اتصال ثلث میانی و پایینی ساعد صورت میگیرد.
در کودکان، شکستگی استخوان ساعد به صورت ترکه تری یا گرین استیک شایع است. در این نوع شکستگی، در مقابل بزرگسالان، دو قطعه بالایی و پایینی استخوان کاملاً از هم جدا نمیشوند؛ به جای آن، هنوز اتصالی در گوشه محل شکستگی باقی میماند. این اتصال به دلیل آن است که در هنگام شکستگی، تمام بخشهای استخوان شکسته نمیشوند و بخشی از آن سالم باقی میماند، و این بخش سالم به صورت پلی دو تکه بالایی و پایینی را به هم متصل نگه میدارد.
دلیل دیگر این نوع اتصال در کودکان، وجود پریوست (پرده بافتی که بر روی استخوان قرار دارد) کلفت است که در هنگام شکستگی به طور کامل پاره نمیشود. این پریوست تقریباً سالم باقی میماند و باعث میشود دو تکه بالایی و پایینی استخوان شکسته شده در محل شکستگی به هم متصل بمانند.
شکستگی ساعد در کودکان، اگرچه در هر سنی رخ میدهد، اما در سنین ۱۰ تا ۱۳ سال بیشتر دیده میشود. همچنین، این نوع شکستگی در پسران بیشتر از دختران رخ میدهد.
علامت شایع شکستگی ساعد در کودکان درد در منطقه ساعد است. در شکستگیهایی که جابجایی زیادی در ساعد رخ میدهد، ممکن است استخوان شکسته شده در محل شکستگی تغییر شکل داده و خم شود. تشخیص قطعی این نوع شکستگیها به وسیله رادیوگرافی ساده قابل تشخیص است.
درمان شکستگی ساعد در اطفال
عموماً شکستگیهای ناحیه ساعد در کودکان به صورت غیرجراحی درمان میشوند. در صورت وجود تورم قابل توجه در ساعد، ابتدا اندام در یک وضعیت ثابت قرار میگیرد و پس از کاهش تورم، گچ گیری انجام میشود.
اگر جابجایی و زاویه دار شدن استخوانهای شکسته شده بیش از حد باشد، ابتدا با بیهوشی عمومی اندام جا اندازی میشود و سپس گچ گیری انجام میشود. در برخی موارد، اگر جا اندازی موفقیت آمیز نباشد، درمان جراحی انجام میشود.
عوارض شکستگی های ساعد در بچه ها
عوارض شکستگی های ساعد در بچه ها کم است. یکی از عوارض این شکستگی ها ، جابجا شدن مجدد شکستگی می باشد به این معنی که بعد از جاافتادن شکستگی و گچ گیری ممکن است بعد از چند روز قطعات شکسته شده مجددا جابجا شوند. از عوارض دیگر شکستگی ساعد در بچه ها خشکی و محدودیت حرکت آرنج یا مچ دست ، بدجوش خوردن، دیرجوش خوردن و در مواردی خاص چسبندگی دو استخوان رادیوس و اولنا به یکدیگر است.
منبع : ایران ارتوپد