تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
یکی از شایع ترین اختلالات در انحنای ستون فقرات، گودی بیش از حد کمر(لوردوز) است. بسیاری از ما علت کمردردهای خود را گودی بیش از حد کمر می دانیم. گودی کمر در افراد میتواند به دو دلیل به وجود بیاید؛ یا فرد به صورت مادرزادی دارای گودی کمر است و یا اینکه این عارضه میتواند بر اثر عوامل محیطی به وجود آمده باشد.برای کاهش انحنا یا قوس کمر ( لوردوز )، تقویت عضلات ناحیه شکم و ایجاد انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و باسن، ورزش ها یا حرکات درمانی ویژه ای نیاز است.
تمرینات موثر برای بهبود و کاهش گودی کمر
افرادی که دچار گودی کمر هستند برای درمان آن به وسیله حرکات ورزشی میتوانند روی کمر بخوابند، سرشان را از زمین جدا کنند و به سینه خود بچسبانند. این حرکت باعث میشود مهرههای کمر حرکت رو به جلو داشته باشند و در نتیجه عضلات شکم منقبض شده و گودی کمر آهسته، آهسته برطرف میشود.
از دیگر حرکات ورزشی این است که افراد به روی کمر خوابیده و سپس یک پا را آهسته از زانو خم کنند و به سمت شکم بیاورند و بعد آن را به حالت اول برگردانند و پای دیگر را نیز به همین روش به سمت شکم آورند.
در روش دیگر افراد باید هنگامی که روی کمر خوابیدند، دو پای خود را همزمان از زانو خم کنند و به سمت شکم آورند و سپس به حالت اول برگردانند.
روش دیگر این است که افراد پاهای خود را به صورتی به سمت شکم خود آورند که زانو خم نشود که این روش آخر به دلیل سنگین بودن، بهتر است بعد از اینکه روشهای دیگر به صورت متناوب انجام شد، صورت بگیرد.
افراد مبتلا به این عارضه اگر درد شدیدی را احساس میکنند، انجام این حرکات برای آنها ممنوع است، این افراد در چنین وضعیتی برای انجام حرکات ورزشی مناسب باید به متخصص ورزشی مراجعه کنند چرا که ممکن است با انجام این حرکات وضعیتشان بدتر شود.
انجام این حرکات در درمان گودی کمر افرادی موثر است که بر اثر عوامل محیطی به این عارضه دچار شدهاند و افرادی که به صورت مادرزادی دچار گودی کمر هستند، برای رفع این عارضه به وسیله ورزش باید به پزشک مراجعه کنند تا پس از گرفتن عکس از کمرشان، مشخص شود این مشکل در چه حدی است و اگر ضایعهی خاصی نبود، میتوانند همین حرکات را انجام دهند، در غیر این صورت باید به یک متخصص مراجعه کنند
منبع: علم ورزش سیمرغ ایسنا