آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

دیسک کمر؛ علل , تشخیص و درمان

Back-Pain-Myths-and-Facts

تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

Back-Pain-Myths-and-Facts

بیرون زدگی و فتق دیسک کمر معمولا با احساس درد همراه است، این درد می تواند به طور ناگهانی و شدید شروع شود و یا در بعضی از موارد دردی است که به طور مزمن و تدریجی شدت آن افزایش پیدا می‌کند. معمولا درد ناشی از دیسک کمر همراه با احساس خشکی در ناحیه کمر است و در بعضی از موارد با اسپاسم عضلات اطراف کمر هم ممکن است همراه باشد.

علل دیسک کمر

علل  مختلفی در بروز دیسک کمر موثرند. وضعیت شغلی فرد، وضعیت انعطاف بدنی، قدرت عضلانی و حتی سابقه ژنتیکی از جمله عواملی است که در شکل گیری دیسک کمر نقش دارند.

نقش ژنتیک در بروزدیسک کمر ثابت شده است. اگر در خانواده‌ای یکی از والدین دچاردیسک کمر شد، بر اساس سابقه ژنتیکی احتمال دارد که فرزندان نیز مستعد ابتلا به دیسک کمر باشند، اما باید توجه داشت ژنتیک تنها یک فاکتور در کنار فاکتورهای دیگر است و باید عوامل دیگر را نیز مد نظر قرار داد.

تشخیص دیسک کمر

تشخیص  دیسک کمر  با وجود مجموعه ای از علامت‌های بالینی مشخص می‌شود. هم‌چنین  دیسک  کمر بیشتر در افراد ۴۰ تا ۵۰ سال و میانسالان اتفاق می‌افتد.

ایجاد اختلال حس یا بی‌حسی در نقاط خاص دست یا پا و هم‌چنین ضعف در قسمت خاصی از عضلات دست یا پا از علائمی است که می‌توان به بروز فتق دیسک  کمردر بیمار مشکوک شد که بهتر است برای اطمینان بیشتر معاینات بالینی صورت گیرد و با روش‌های تشخیصی و تصویربرداری مانند ام آر آی از وجود فتق دیسک  کمرمطمئن شد.

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی

درمان دیسک کمر  با دو روش جراحی و بدون  جراحی انجام می‌شود، اما ۸۰ تا ۹۰ درصد فتق دیسک کمر به درمان‌های بدون جراحی جواب می‌دهند و فقط حدود ۱۰ درصد این بیماران نیاز به عمل جراحی پیدا می‌کنند و حتی بر اساس آمار پزشکی این رقم کمتر از ۱۰ درصد است چرا که در در درمان‌های بدون جراحی با دارو درمانی و فیزیوتراپی مشکل بیماران برطرف می‌شود.

یکی از مهم‌ترین درمان‌های بدون جراحی دیسک کمر انجام فیزیوتراپی و ورزش است و تحقیقات علمی و پزشکی بسیاری موثر بودن تمرینات ورزشی در درمان فتق دیسک کمر را ثابت کرده است. تعدادی از ورزش‌ها در مراحل اولیه، بعضی دیگر در مراحل حاد و یکسری از ورزش‌ها در مراحل مزمن بیماری دیسک کمر به بیمار توصیه می‌شود که هر کدام نتایج مشخصی دارند.

در  بیماران  مبتلا به دیسک کمر باید دوره درمانی با فیزیوتراپی به صورت کامل انجام شود. دوره درمان دیسک کمر به روش بدون  جراحی سه تا شش ماه طول می‌کشد، اما بیماران وقتی تا اندازه‌ای وضعیت بدنی بهتری پیدا کردند، فراموش می‌کنند که باید دوره درمان دیسک کمر  را به صورت کامل طی کنند.

بیماران باید در مدت درمان  دیسک کمر صبر، حوصله و استراحت کافی داشته باشند و تا پایان دوره درمان  دیسک کمر از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنند و فیزیوتراپی را به همراه ورزش‌های موثر انجام دهند.
اگر بیمار دوره درمان  دیسک کمر سه تا شش ماهه را به خوبی انجام دهد، درمان فتق دیسک کمر انجام می‌شود. همچنین بیمار می‌تواند زیر نظر پزشک در ماه‌های آخر درمان دیسک کمر ورزش‌هایی مانند شنا یا راه رفتن در آب را انجام دهد.

اگر بیمار در انجام برنامه‌ها و ورزش‌های دوره درمان دیسک کمر , فیزیوتراپی سه تا شش ماهه سستی کند و آن را ناقص انجام دهد، احتمال بازگشت فتق دیسک کمر وجود دارد.

در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین روش های درمان بدون جراحی  از جمله فیزیوتراپی برای درمان کلیه  مبتلایان به دیسک کمر استفاده می شود

برای آشنایی با نشانه های فتق دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید

منبع : پرشین پرشیا    شفانیوز

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ