تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
کمر درد گاهی نشانه آسیب و یا وجود مشکل نهفته در نخاع، استخوان، ماهیچه و یا سایر بافت های نرم است. کمر درد اغلب فعالیت های روزمره، فعالیت های شغلی و … را تحت تأثیر قرار داده و حتی در موارد پیشرفته زندگی عادی را با اختلال جدی روبه رو می کند
روشهای فیزیوتراپی در درمان کمردرد
الکتریسیتهدرمانی: طول موج و فرکانسهای خاصی از جریان برق برای کنترل درد، ترمیم زخم، تقویت عضلات و بسیاری موارد دیگر به کار می رود و امروزه دستگاههای پیشرفته الکتریکی به این منظور طراحی شده است.
آبدرمانی: شامل یک سری حرکات ورزشی در داخل آب میباشد و از آنجاییکه در این وضعیت بیمار درد کمر را کمتر احساس میکند، بسیار مفید است. البته این روش بعد از برطرف شدن مرحله ی حاد کمردرد توصیه میشود.
تمرینات ورزشی: یکی از مفیدترین روشهای درمانی درد است. ورزشدرمانی باید توسط پزشک متخصص پس از معاینه بیمار و معین کردن علت درد بیمار تجویز شود. ورزشها تنوع زیادی دارند و بسته به محل و علت درد و وضعیت ستون فقرات نوع خاصی از ورزش توصیه می شود.
حرارتدرمانی: گرم کردن یا سرد کردن عضو دردناک جهت کنترل درد از دیرباز استفاده میشده است. گرمادرمانی امروزه به دو صورت سطحی (برای پوست) و عمقی (برای مفاصل یا عضلات) توسط دستگاههای پیشرفته فیزیوتراپی انجام میشود.
درمانهای ارتوپدی: درمانهای ارتوپدی فنی شامل استفاده از یک سری ابزارهای کمکی است که توسط کارشناس ارتوپد فنی جهت بیمار ساخته میشود، مانند کرستهای ستون فقرات (کرستهای کمر و گردن) که به طور شایع استفاده میشوند.
این وسایل میتوانند به طور موقت در کاهش درد و گرفتگی عضلات مفید باشند، ولی استفاده طولانیمدت و مستمر از آنها مضر است و سبب آتروفی (لاغر شدن) عضلات شده و پس از مدتی نتیجه ی معکوس میدهد.
منبع : بیتوته , کلینیک طب فیزیکی و فیزیوتراپی امید