تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۹
آسیب لابروم از علل مهم درد شانه است. تشخیص این آسیب نیازمند دقت فراوان پزشک است و در تشخیص و درمان آن آرتروسکوپی نقش پررنگی دارد.
درمان پارگی لابروم
درمان در ابتدا شامل اقدامات غیر جراحی مانند استراحت، دوری از فعالیت های شدید ورزشی، استفاده از داروهای ضد التهابی مانند ناپروکسن و سلکوکسیب و فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی معمولا بصورت استفاده از گرما و سرما و نرمش های کششی برای افزایش دامنه حرکتی مفصل و نرمش های تقویتی برای قویتر کردن عضلات روتاتور کاف انجام میشود. تقویت روتاتور کاف موجب افزایش پایداری مفصل شده و با ممانعت از نیمه دررفتگی های مکرر سر استخوان بازو از حفره گلنوئید موجب فشار کمتر به لابروم میشود.
در صورتی که بعد از ۶-۴ هفته انجام اقدامات ذکر شده مشکلات بیمار همچنان باقی مانده باشد پزشک ممکن است از عمل جراحی برای درمان استفاده کند. در این اعمال جراحی اگر پارگی لابروم کوچک بوده و مشکل بیمار گیر کردن قسمت پاره شده در مفصل و در نتیجه درد باشد درمان شامل خارج کردن قسمت پاره شده لابروم است.
در مواردی که پارگی لابروم وسیع بوده و موجب ناپایداری شانه شود درمان بصورت ترمیم پارگی است. در این ترمیم قسمتی از لابروم که از لبه حفره گلنوئید کنده شده است به توسط پیچ های مخصوصی به سر جای خود محکم میشود. این اعمال جراحی معمولا با استفاده از آرتروسکوپ انجام میشوند.
منبع : ایران ارتوپد