تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
در بیماری دیسک کمر، به طور کلی منظور از آن، بروز رفتگی و برونزدگی قسمت مرکزی یا هسته دیسک است که همراه با پارگیهای کوچکی است که به صورت شیارهای باریک در اطراف هسته دیسک تدریجاً شکل میگیرند. این برونزدگی و رفتگی باعث فشار و فشار بر ریشههای عصبی پشت دیسک میشود و باعث ایجاد درد و علائم دیگر میشود.
علائم دیسک کمر
عموما بیماری دیسک کمر با درد در منطقه کمری آغاز میشود. در مراحل ابتدایی، این درد تنها در ناحیه کمری حس میشود و به سایر مناطق انتشار چشمگیری ندارد. اما اگر این فشارها بیش از حد ادامه یابند، به دلیل بروز برونزدگی قسمت مرکزی دیسک و فشار بر ریشه عصبی، درد و التهاب ریشه عصب شکل میگیرد و در ادامه علایم و دردهای دیگر نیز ظاهر میشود. این درد ممکن است به سمت باسن، پشت پا، پایین پا، زانوها، مچ پا و حتی انگشتان گسترش یابد و میزان و نوع درد و انتشار آن به ناحیهای که دیسک تحت فشار قرار دارد و بستگی به محل فشار بر ریشههای عصبی دارد.
عدم درمان به موقع دیسک کمرو عواقب آن
– عدم درمان به موقع دیسک کمر باعث بدتر شدن وضعیت بیمار خواهد شد و درد بیمار را تشدید خواهد کرد. ممکن است به خاطر یک عمل کوچک، مجبور شوند عملهای بزرگتری را انجام دهند و حتی ممکن است باعث تخریب دیسک و تخریب خود مهره و سرخوردگی مهره شود و در نتیجه مجبور شویم که از یک عمل کاملا وسیع، با کار گذاشتن پلاتین و وسایل خاص فلزی در کمر بیمار استفاده کنیم.
عدم درمان به موقع میتواند منجر به عوارض جبرانناپذیری مانند بیحسی دائمی یا اختلالات حرکتی گردد که باعث افتادگی پا، کشیدن و لنگی پا میشود.
علاوه بر این، عدم درمان به موقع ممکن است باعث بروز مشکلات ادراری و مثانهای شود و یا مشکلات اسفنکتر مقعد را به همراه داشته و بیمار قادر به کنترل ادرار و مدفوع خود نباشد. باید توجه داشت که اعصاب، مانند سایر بافتها و پوست، قابلیت ترمیم کامل ندارند و در صورت آسیب، به حالت اولیه بازنمیگردند. بنابراین، قبل از وقوع صدمات جدی، ضروری است که به درمان به موقع بپردازیم.
منبع : تاجیکی نیوز سلامت آکا ایران