تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
جا انداختن دیسک گردن با تحمیل نیروی ناگهانی به مفصل اتفاق میافتد و در این روش، مفصل به خارج از محدودهٔ حرکتی معمول خود جابجا میشود. بیمار در این فرآیند احساس راحتی میکند. تکنیک جا اندازی دیسک گردن توسط متخصصان طب فیزیکی انجام میشود و این تکنیک دارای روشهای مختلفی است. متأسفانه برخی افراد این روش را تبلیغ میکنند، در حالی که در واقع فقط مفصل گردن به طور کمی جابجا میشود و به بیمار احساس راحتی میدهد. انجام جا اندازی کایروپراکتیک در مورد دیسک حاد گردن توصیه نمیشود و انجام آن بیش از 6-10 جلسه ممکن است باعث افزایش بیش از حد حرکت مفصل شده و ممکن است ضرربار باشد. به دلیل احتمال سکتهٔ مغزی و آسیب نخاع، بسیاری از متخصصان مخالف جا اندازی دیسک گردن هستند. روشهای بیخطری برای جایگزین کردن روشهای کایروپراکتیک در مورد دیسک گردن وجود دارد. در صورت بروز سرگیجه، سردرد، اختلال تعادل و دوبینی پس از جا اندازی مهرهٔ گردنی، بیمار باید به بستری شدن و دریافت درمان با داروهای ضدانعقاد تحت نظر قرار گیرد.
درمان دیسک گردن با کشش
یکی از روش هایی که در درمان دیسک های ناحیه گردن توسط متخصصان طب فیزیکی کاربرد دارد کشش گردن است. تبحر در انتخاب نحوه و زاویه کشش و میزان کشش اعمالی در نتیجه درمان دیسک گردن موثر است.
1- کشش دستی برای درمان دیسک گردن
کشش دستی می تواند بصورت دستی در ناحیه گردن اعمال شود. این نوع کشش برای درمان دیسک گردن معمولا توسط متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی قبل از اعمال درمان اصلاح زاویه ستون فقرات بکار می رود.
2-کشش مکانیکال برای درمان دیسک گردن
درمان دیسک گردن از طریق کشش مکانیکی با استفاده از دستگاه و تحت نظر متخصص طب فیزیکی صورت میگیرد. در این روش، کشش به زاویه و میزان خاصی که توسط دستگاه تنظیم میشود، به کار گرفته میشود. در این نوع کشش، میزان کشش قابل تنظیم و قابل اندازهگیری است و کشش برای مدت طولانیتری اعمال میشود. این روش امکان اعمال کشش بر روی مهرههای خاصی از قبیل مهرههای کمری و گردنی را فراهم میکند و با کشش مهرهها، امکان کاهش فشار بر روی مهرههای کمری ایجاد میشود و بهبود در بیماران مبتلا به دیسک کمری و گردنی مشاهده میشود. این مهم است که هیچ دستگاهی به تنهایی کافی نیست و برای درمان دیسک گردن، استفاده از روشهای دیگر از جمله استفاده از حمایتهای کمری و گردنی، انتخاب ورزش مناسب، استفاده از روشهای اصلاح ستون فقرات توسط متخصصان ماهر و در برخی موارد استفاده از درمانهای دارویی مانند لیزر و غیره نیز ضروری است. به طور کلی، ترکیب این روشها در درمان دیسک گردن بسیار موثر است.
نکات مهم قبل از درمان دیسک کمری و گردنی با کمک کشش عبارت اند از:
1- ارزیابی بیمار توسط پزشک متخصص طب فیزیکی و تشخیص محل دیسک گردن و مشکلات ناشی از آن: ممکن است پزشک با استفاده از MRI,EMG الکترومیوگرافی یا تست نوار عصب و عضله برای ارزیابی بهتر بهره بگیرد.
2- بکارگیری روش های درمان دستی در درمان دیسک گردن و اصلاح راستای ستون فقرات توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی. بررسی و اصلاح ساختار کف پا زانو و لگن و تجویز کفی طبی در صورت لزوم.
3- انتخاب روش های همراه با کشش مانند فیزیوتراپی و ورزش درمانی برای درمان دیسک گردن توسط پزشک متخصص طب فیزیکی.
4- مشاوره تغذیه در صورت لزوم برای درمان دیسک گردن.
تعداد جلسات درمانی دیسک گردن با استفاده از طب فیزیکی باید توسط متخصص طب فیزیکی تعیین شود. معمولاً برای دستیابی به نتایج مطلوب، تعداد جلسات درمانی در بازه 10 تا 25 جلسه قرار میگیرد. در طول جلسات کشش، به دستورات فیزیوتراپیست توجه کنید. پس از انجام کشش، به آرامی از تخته پایین بیایید و از انجام حرکات اضافی خودداری کنید. با توجه به کاهش درد ناشی از دیسک گردن و احساس بهبودی پس از جلسات کشش، از انجام فعالیتها بدون مشورت با پزشک و فیزیوتراپیست خودداری کنید.
خواننده گرامی ، پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان دیسک گردن مطالعه فرمایید.
1-حرکات ورزشی برای دیسک گردن
2-تمرینات کششی و تقویتی در درمان دیسک گردن