تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
خار پاشنه پا (Heel Spur) یک زوایده استخوانی است که در پاشنه پا به وجود میآید و باعث درد و مشکل در راه رفتن میشود. این بیماری ممکن است ناشی از وارد شدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پا باشد، که منجر به التهاب و تشکیل زوایده استخوانی در رباطهای کف پا میشود.
علائم شایع خار پاشنه پا
علائم این بیماری درد در کف پاشنه پا به صورت خود به خودی یا در اثر فشار آوردن به پاشنه و کف پاست. همچنین این بیماری می تواند گاها بدون هیچ گونه علامتی باشد.
درمان خار پاشنه پا
روشهای درمان خار پاشنه معمولاً بدون نیاز به عمل جراحی انجام میشوند. اولین مرحله در درمان خار پاشنه استراحت است. در بسیاری از موارد، استراحت به تنهایی میتواند حتی در دردهای شدید کمک کند. لازم است از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید و همچنین کاهش وزن نیز در درمان خار پاشنه موثر است.
اجتناب از راه رفتن بر روی سطوح ناهموار و نرم کردن فشار پا بر روی پاشنه با استفاده از کفی ویژه برای خار پاشنه در کفش میتواند مفید باشد. همچنین در منزل، میتوانید از دمپایی نرم استفاده کنید و استفاده از یخ در ناحیه پاشنه ممکن است به کاهش درد کمک کند. ممکن است استفاده از داروهای ضد التهابی مانند ناپروکسن یا سلکوکسیب نیز در کاهش درد مؤثر باشد.
شوک ویو تراپی نیز برخی از بیماران با خار پاشنه میتواند مفید باشد. در صورتی که قوس کف پا صاف و طبیعی نباشد، میتوانید از کفیهای ویژه استفاده کنید تا قوس کف پا حفظ شود.
استفاده از دستگاه الکتروتراپی در فیزیوتراپی نیز برای کاهش درد و التهاب بسیار مؤثر است. در صورتی که درمان با روشهای گفته شده موفق نباشد، ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن خار پاشنه وجود داشته باشد.
منبع : بیتوته , دکتر مغاری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی قزوین