تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
یکی از شایعترین سیستم های بدن که در فرایند افزایش سن دچار تحلیل می گردد سیستم اسکلتی عضلانی و بصورت مشخص بافت غضروف و استخوان است . تحلیلی تدریجی بافت استخوان تحت عنوان پوکی استخوان ( استئوپروز ) و بافت عضروفی تحت عنوان سائدیگی مفصل (آرتروز ) شناخته می شود .
یکی از تغییرات فیزیولوژیک بافت ها تحلیل و تخریب تدریجی بافت بدنبال افزایش عمر و فرایند افزایش سن است .آرتروز شایعترین و مهم ترین بیماری مفاصل است و مفصل زانو شایعترین مفصل مبتلا در فرایند آرتروز مفاصل است .
علل آرتروز زانو
عواملی که روند آرتروز زانو را تسهیل می کنند عبارتنداز:
– ضربه
-پارگی عناصر مفصل زانو (مثلاً منیسک ها، رباطها و کپسول مفصلی)
-بیماری کندرومالاسی کشکک (نرم شدن غضروف زیر کشکک) و موارد دررفتگی مکرر آن
-شکستگیها ی درون مفصلی و دررفتگیها
-وجود بیماریهای مفصلی (همانند آرتریت روماتوئید یا بیماری عفونی در مفصل و…)
– پای ضربدری
– پای پرانتزی
– خم شدن مفصل زانو
-حرکت بیش از اندازه مفصل به سمت عقب یا عقب زدگی زانو
-عدم کنترل فعالیتهای روزمره که منجر به استرس بیش از اندازه به ناحیه زانو میگردد(مواردی چون چهارزانو نشستن، دوزانو نشستن، توالت طولانی مدت غیرفرنگی و بالا و پایین رفتن از پلهها به دفعات متوالی به خصوص پلههایی که شیب تند دارند)
-شغل و حرفهای که باعث فشار بیش ازحد به زانو میشود به ویژه افرادی که در طول فعالیتهای کاری سخت، هیچگونه استراحتی به مفاصل جهت ترمیم و احیای مجدد نمیدهند.
-چاقی
-عوامل ژنتیکی
-بیماری استئوکندریت دیسکان
-کیست منیسک
-منیسک دیسکی شکل
-بی ثباتی زانو به علت شلی رباط ها
علائم آرتروز زانو
شایعترین علامت آرتروز زانو خشکی مفصل هنگام حرکت و درد است درد آرتروز زانو عمدتا هنگام فعالیت مثل راه رفتن در سطوح شیب دار و خم و راست کردن زانو هنگام انجام فعالیت های روزمره بروز می کند .
معمولا درد آرتروز زانو هنگام استراحت کاهش می یابد در مراحل پیشرفته آرتروز زانو علاوه بر درد تغییر شکل مفصل بصورت تورم اطراف مفصل و انحراف پرانتزی زانوها و لنگیدن هنگام راه رفتن مشاهده می شود .
درمان آرتروز زانو با ورزش
از درمان با روش ورزش آرتروز زانو میتوان گفت که حرکت مفاصل اهمیت بسیار زیادی دارد. شما باید تعادلی بین استراحت و ورزش برقرار کنید. دو نوع ورزش می تواند به شما کمک کند.
تمرینات کششی
که باعث بهبود قدرت و توان عضلات اطراف زانوشده، از زانو ها حفاظت کرده و درد شما را کم می کند. تمرینات کششی همچنین سفتی عضلات را بر طرف می کند و خطر به زمین افتادن را کاهش می دهد..
تمرینات هوازی
در طول روز، هنگام نشستن و برخاستن عضله جلوی ران را به طور مرتب سفت کنید و بعد از چند ثانیه شل کنید. با فعالیت مکرر این عضله قویتر خواهد شد. برنامه تمرینات پیشرونده تقویت عضلات اطراف زانو را می توانید از پزشکان متخصص دریافت کنید.
شنا
برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو بسیار مفید است، چون در آب مقداری از وزن بدن کم شده و فشار کمتری به مفاصل شما وارد می شود. ورزش در آب گرم به نرمی و حرکات عضله و مفصل شما کمک می کند.
مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی مفتخر است که با استفاده از پیشرفته ترین و بهترین و جدید ترین روش ها تا کنون درمان های موفقی را در اختیار کلیه بیماران عزیز از جمله مبتلایان به آرتروز زانو قرار داده است.
-
خواننده گرامی :
پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه *آرتروز زانو* مطالعه فرمایید