تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
در رفتگی کشکک به سمت خارجی زانو
استخوان کشکک در جلوی زانو قرار دارد. در پشت این استخوان پایین ترین قسمت استخوان ران آن را حمایت می کند. پس کشکک با استخوان ران مفصل می شود. سطح پشتی کشکک پوشیده ازغضروف است. سطح جلویی قسمت پایینی استخوان ران هم پوشیده از غضروف بوده و این دو با هم تماس داشته و مفصلی را به نام مفصل پاتلوفمورال Patellofemoral می سازند. در ادامه به علائم دررفتگی کشکک زانو می پردازیم.
علائم در رفتگی استخوان کشکک
از علائم دررفتگی مکرر کشکک زانو می توان گفت : در این بیماران وقتی به زانو نگاه می کنیم استخوان کشکک را در جای اصلی خود در جلوی زانو نمی بینیم. کشکک در این بیماران به سمت بیرون جابجا شده است. ممکن است زانو متورم شده و در آن خون جمع شده باشد. کناره داخلی زانو حساس بوده و لمس دررفتگی زانو ممکن است دردناک باشد. بیمار نمی تواند زانوی خود را حرکت دهد . در علائم نیمه دررفتگی کشکک زانو بیمار در برابر هر گونه اقدام پزشک برای حرکت دادن زانو هم مقاومت می کند.
درمان در رفتگی کشکک
برای دررفتگی کشکک زانو پزشک معالج به قسمت خارجی کشکک فشار آورده و آن را به سمت داخل هل می دهد. جااندازی برای درمان نیمه دررفتگی زانو و دررفتگی آن معمولا نیازی به بیهوشی یا بی حسی ندارد. پس از جااندازی درد بیمار از بین رفته و وی می تواند زانو را خم و راست کند. بعد از جااندازی و درمان دررفتگی زانو ، زانو به توسط گچ بلند اندام تحتانی بمدت یک ماه بی حرکت می شود. در این مدت بیمار باید مرتبا انقباضات ایزومتریک عضله چهارسر را انجام دهد تا این عضله دچار ضعف نشود. پس از خروج گچ انجام نرمش ها برای بدست آوردن دامنه حرکتی زانو و تقویت عضلات انجام می شود.
در بعضی بیماران ممکن است علائم دررفتگی زانو بعدا عود کند. این بیماران ممکن است بار ها بدنبال ضربات خفیف به زانو دچار دررفتگی مکرر کشکک زانو شوند. این وضعیت معمولا به علت شل بودن بافت های نگهدارنده کشکک ایجاد شده و نیاز به عمل جراحی دارند.
منبع: وبلاگ دکتر بیدکی , ایران ارتوپد