درد سیاتیک و علت های آن

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

uomo che ha mal di schiena

 عصب سياتيک بلندترين و بزرگترين عصب بدن است. اين عصب كه پهنای آن به اندازه پهنای يک انگشت مي‌باشد، از قسمت پاييني ستون فقرات شروع مي‌شود،‌ سپس از قسمت پايين كمر به سمت باسن و پس از آن به سمت پاها پيش مي‌رود و در حدود زانو به دو قسمت تقسيم مي‌شود. هر پا عصب سياتيک مخصوص به خود دارد.دردهای عصب سیاتیک در نتیجه وارد شدن فشار بر عصب سیاتیک بروز می کند

علت های درد سیاتیک

 کوتاه شدن عضلات و درد سیاتیک

در برخی موارد فشار وارد شده بر عصب سیاتیک و درد کشنده ای که از این فشار حاصل می شود در نتیجه کوتاه شدن و یا سفت شدن و منقبض شدن عضلات piriformis رخ می نماید. این امر یعنی کوتاه شدن طول عضلات piriformis، در نتیجه تنبلی و در نتیجه به کار گرفته نشدن این عضلات که معمولا در زندگی عادی با فشار چندانی درگیر نمی شود حادث می شود و باعث درد سیاتیک می شود

 کم شدن فاصله بین مهره و درد سیاتیک

در برخی موارد نیز به دلیل کم شدن فاصله بین مهره ها فشار بر روی رشته های عصبی وارد می شود و همین فشار نیز به درد شدید در ناحیه کمر و پشت ران ها می انجامد.

این حالت در میان وزنه براداران و در میان کسانی با تمرین با وزنه سر و کار دارند و حرکاتی همانند اسکوات و دیگر حرکات تمرینی سنگین که فشار عمودی شدید بر مهره ها وارد می کنند را به صورت منظم در برنامه دارند شایع تر از دیگر افراد بوده است.

از این رو گفته می شود که پس از تمرینات سنگین همانند پرس های سنگین سرشانه و اسکوات پا و ددلیفت و حرکاتی همانند یک ضرب و دو ضرب وزنه برداری که در تمامی این حرکت تمرینی فشار شدیدی بر روی مهره های کمری اعمال شده و زمینه برای کم شدن فاصله بین مهره ها فراهم تر می شود حرکات کششی که آویزان شدن از میله بارفیکس را می توان سر سلسله این کشش ها دانست باید اجرا شود و در صورتی که به این توصیه ساده توجه نداشته باشید ممکن است پس از چند سال به  درد سیاتیک دچار شوید و از تمرین و از زندگی ساقط شوید.

درد سیاتیک و جابجا شدن مهره ها

در برخی موارد نیز در اثر وارد شدن ضربه های ناگهانی که معمولا در جریان اجرای انفجاری حرکات تمرینی و در جریان پرتاب های یک ضرب و دو ضرب و همچنین در جریان تصادفات رانندگی نیز رخ می دهد مهره ها کمری جابجا می شوند و همین جابجایی نیز موجب وارد شدن فشار شدید بر اعصاب شده و همین فشار نیز دردهای شدید سیاتیک  را سبب می گردد.

 بیرون زدگی دیسک ها و درد سیاتیک

در برخی موارد نیز دیسک هایی که بین مهره ها قرار دارند به دلیل فشار و ضرباتی که ممکن است به صورت عمودی و حتی افقی به ستون فقرات وارد شده باشد از موقعیت خود خارج شده و فرد به اصطلاح دچار بیرون زدگی و هرنی دیسک می شود و همین مسئله نیز فشار شدیدی بر اعصاب این ناحیه وارد می کند و نتیجه این امر نیز به صورت درد شدید در ناحیه کمر و پشت ران ها بروز می کند.

این بیرون زدگی علاوه بر فشارهای ناگهانی و علاوه بر تصادفات ممکن است در نتیجه فشارهای خفیف ممتد و ادامه دار که در طول سالیان دراز بر این عضلات وارد می شود نیز رخ داده باشد که این حالت در مورد کسانی که کارهای بدنی سنگین و سخت داشته و یا تمرینات مداوم ولی نه چندان محتاطانه و نه چندان سنجیده دارند بروز می کند.

تحلیل رفتن عضلات و بروز درد سیاتیک

صد البته در این میان افرادی که در برخی نقاط بدن به دلیل کم کاری این نواحی دچار به تحلیل رفتن عضلات هستند بیشتر از افرادی که عضلاتی متناسب و قدرتمند دارد در معرض بروز دردهای سیاتیک هستند و افرادی که ورزش های منظم می کنند به دلیل اینکه از عضلات قدرتمندی برخوردار هستند در صورتی که رعایت احتیاطات لازم را بکنند در قیاس با افراد معمولی کمتر دچار درد سیاتیک می شوند.

برای آشنایی با فیزیوتراپی در درمان درد سیاتیک بر روی لینک کلیک کنید

منبع : دانستنی های جهان     دانستنی های سلامت

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ