مسافرت و درد در آخرین مهره کمر
موقع مسافرت از سلامت ستون فقرات غافل نباشید خواه با خودروسواری، اتوبوس و ترن و خواه با هواپیما مسافرت می کنید به سلامت ستون فقرات خود توجه داشته باشید. برخی از افراد پس از پایان مسافرت دچار درد آخرین مهره کمر می شوند. متأسفانه تعداد این افراد کم نیست. در مسافرت راه دور بلند کردن بار سنگین و نشستن به مدت طولانی چه بسا باعث کمر درد و یا غالباً درد گردن و ساق پاها می شود. اگر شما پیشاپیش دچار چنین دردهایی هستید، شاید مسافرت، آنها را تشدید نماید.
اگر شما با قطار راه آهن یا هواپیما مسافرت می کنید، هر ساعت چند دقیقه راه بروید. اگر با خودرو مسافرت می کنید، هر ساعت توقف کنید و چند دقیقه راه بروید. برای افرادی که درد آخرین مهره کمر دارند تنها راه این است که در مسافرت هر ساعت کمی راه بروند، چرا که نشستن و فشار دیسک های بین مهره ای ستون فقرات را افزایش می دهد و این خود به راحتی باعث ناراحتی کسانی می شود که درد آخرین مهره کمر دارند. اگر محلی برای راه رفتن نیست، کمی بیایستید. چرا که ایستادن نیز فشار وارده بر مهره های کمری را کاهش می دهد. کفش های راحت پاشنه کوتاه بپوشید. کفش پاشنه بلند به طور عموم برای کمردرد خوب نیست، به ویژه اگر در حال حمل بار و چمدان هستید.
تناسب بدن و سلامت خود را متعادل نگه دارید. فعالیت و ورزش متوسط منظم «آئروبیک» مانند راه رفتن، نه تنها در طول سفر، بلکه در تمام طول عمر نخستین مدافع ناراحتی های کمر و پشت است. این که نشستن را یک هنر بدانیم، یک واقعیت است چرا که طرز نشستن در سلامت کل بدن به ویژه ستون فقرات بسیار مؤثر است به ویژه این مطلب در مسافرت حایز اهمیت است.
وقتی که شما به هنگام مسافرت مجبور به نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هستید، بهتر است حوله ای را مانند لوله بپیچید و یا بالش کوچکی را در ناحیه ی قوس کمر (محلی که ستون فقرات به صندلی نمی چسبد) قرار دهید. این کار از راست شدن انحنای طبیعی کمر جلوگیری می کند. در کوتاه مدت این انحنا مسأله ای ایجاد نمی کند، ولی در دراز مدت ممکن است به طور جدی باعث ناراحتی و درد شود. بخش پائینی ستون فقرات که مهره های کمری نامیده می شود، به طور طبیعی، موقع ایستادن به جلو (به طرف شکم) خمیدگی دارد اما وقتی که می نشینیم این خمیدگی به سمت عقب متمایل می شود در نتیجه به دیسک های بین مهره ای انتهایی فشار وارد می آید که در اثر آن جریان مایع مغذی آنها قطع می گردد بنابراین کلید حل مشکل به دست شماست و آن این که هر زمان ستون فقرات پایینی (کمری) به حاشیه انحناء پیدا کرد (خواه به عقب و خواه به طرفین) باید راست بنشینید و آن را اصلاح نمایید. به هر حال در مسافرت بالشی که پشت کمر می گذارید می تواند از این وضعیت نامطلوب جلوگیری کند.
اگر رانندگی می کنید آینه ی بالای سر خود را کمی به طرف بالا بچرخانید، در این صورت برای دیدن پشت سر، ناگزیر از راست نشستن و راست نگهداشتن کمر هستید.
موقع مسافرت جیب های پشت شلوار را پر نکنید، چرا که پر بودن آنها باعث پیچش غیر طبیعی ستون فقرات و نیز باعث وارد آمدن فشار بر عصب سیاتیک و آزردگی آن می گردد.
زانوهای خود را در حالت موازی نگه دارید. به عبارت دیگر زانوها را روی هم نیندازید و طوری روی صندلی بنشینید که ستون فقرات شما انحراف پیدا نکرده و کمر شما با پشت صندلی مماس باشد. موقع خواندن و نوشتن نیز زیاد روی میز خم نشوید. انداختن زانوها روی هم، چه در مواقع عادی و چه به هنگام مسافرت (خواه مسافرت با سواری، اتوبوس، هواپیما، یا ترن) باعث کوتاهی موقت ساق پاها و کمی جریان خون در آنها می گردد و احساس سوزن سوزن شدن و حتی کرختی در ساق پاها می گردد و از همه بدتر ستون مهره های کمری را به سمت عقب فشار داده و باعث فشار نابرابر به ران ها و لگن خاصره می شود و عصب سیاتیک را تحریک می نماید.
اگر پشت میز کار می کنید و یا با اتوبوس و یا دیگر خودروها به عنوان سرنشین نه راننده، مسافرت طولانی می کنید، طوری بنشینید که زانوها کمی بالاتر از ران ها قرار گیرند که این باعث می شود که فشار روی پشت ساق پاها کم شده، و خمیدگی ستون فقرات را در حال مطلوب نگاه می دارد. بنابراین فرد دچار درد آخرین مهره کمر در مسافرت نخواهد شد. افرادی که پشت میز کار می کنند بهتر است از تخته ی زیر پا استفاده کنند که حدود 15 سانتی متر بلندتر از طرف پاشنه ی پا می باشد.
آشنایی با بهترین درمان کمر درد (کلیک کنید)
منبع: کتاب درمان آسان کمر