تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
تومور گلوموس یک نوع تومور دست است که تقریباً یک درصد از تمام تومورهای دست را شامل می شود. این تومور معمولاً به صورت یک توده کوچک و دردناک زیر ناخن ظاهر می شود.
درد این تومور با فشار بر روی آن یا در معرض سرما بیشتر می شود. به عنوان مثال، وقتی بیمار یک لیوان سرد را در دست خود نگه می دارد، درد به شدت افزایش می یابد. اندازه این تومور معمولاً در حدود ۲-۶ میلیمتر است. اغلب ناخن ظاهراً طبیعی است، اما گاهی اوقات ناخن روی تومور کمی برجسته می شود و در برخی موارد تومور به رنگ آبی زیر ناخن دیده می شود.
در یک چهارم موارد، ممکن است بیش از یک تومور وجود داشته باشد. منشأ این تومور از بافت های خاصی است که به طور طبیعی در نوک انگشت وجود دارند و شامل عروق، عصب و بافت عضلانی است. این بافت ها در اطراف عروق نوک انگشت قرار دارند و وظیفه آنها تنظیم جریان خون در انگشت و در نتیجه تنظیم دمای این عضو است.
تومور گلوموس در ۷۵ درصد موارد در دست و در ۵۰ درصد موارد در زیر ناخن ایجاد می شود. در نیمی از موارد، این تومور به استخوان پایانی انگشت نیز نفوذ کرده و باعث خوردگی در این استخوان می شود. این تومور معمولاً در خانم ها و در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی دیده می شود.
تشخیص این تومور معمولاً بر اساس توصیف بیمار و بررسی جسمانی انجام می شود، اما ام آر آی نیز ممکن است به تشخیص کمک کند.
درمان این تومور معمولاً شامل جراحی است. در عمل جراحی، ناخن برداشته می شود و تومور زیر آن از بین می رود. ناخن پس از چند ماه دوباره رشد می کند و معمولاً هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی شود. اگر تومور به طور کامل در طول جراحی برداشته نشود، ممکن است بعد از مدتی دوباره ظاهر شود. بازگشت در بیست درصد موارد رخ می دهد.
منبع : ایران ارتوپد