آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تومور بافت نرم دست یا گزانتوم

2408_orig

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

تومورهای دست به دو دسته اصلی، یعنی تومورهای استخوانی و تومورهای بافت نرم، تقسیم می‌شوند. در دسته تومورهای استخوانی، انکندروم به عنوان شایع‌ترین تومور در دست مطرح است. اما در دسته تومورهای بافت نرم، گزانتوم، گانگلیون و تومور گلوموس به عنوان شایع‌ترین تومورها در دست شناخته می‌شوند.

گزانتوم (Xanthoma)، که یک تومور بافت نرم است، به طور معمول در زیر پوست دست قابل لمس است. اگرچه این تومور ممکن است در آرنج، زانو، پا و باسن نیز دیده شود. گزانتوم معمولاً از تاندون‌های فلکسور یا اکستانسور دست نشأت می‌گیرد و علت آن تجمع کلسترول در این بافت‌ها است.

این تومور به صورت یک برجستگی تخت یا گرد با اندازه یک نخود یا حتی یک گردو در زیر پوست دست قابل مشاهده است. این تومور سفت و بی‌درد است و حاشیه آن از بافت‌های اطراف به وضوح قابل تشخیص است. رنگ گزانتوم زرد است و همانطور که ذکر شد، بافت تشکیل دهنده آن حاوی کلسترول است. این تومور معمولاً در افرادی که سطح کلسترول خون آنها بالا است، مشاهده می‌شود. همچنین، گزانتوم در مواردی مانند دیابت، سیروز کبدی و برخی انواع سرطان نیز دیده می‌شود.

گزانتوم به طور کلی خوش‌خیم است و به تومور بدخیم تبدیل نمی‌شود. وجود گزانتوم باید بیمار را به بیماری‌های زمینه‌ای مانند افزایش سطح کلسترول خون هشدار دهد. کاهش سطح کلسترول خون ممکن است بتواند درمان این تومور را فراهم کند. معمولاً مشکل بیمار با این تومورها به دلیل شکل ظاهری آنهاست. با این حال، هنگامی که آنها بزرگ می‌شوند یا در موقعیت‌های خاصی قرار می‌گیرند، ممکن است تداخلی در عملکرد دست ایجاد کنند. در این موارد، می‌توان آنها را با استفاده از جراحی برداشت کرد.

منبع : ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ